Política 10/04/2015

Podem garanteix "cooperació" amb Catalunya si governa a la Comunitat de Madrid

El partit qüestiona mesures com la pràctica eliminació de l'Impost de Successions pel govern autonòmic del PP

Joan Rusiñol
2 min
El candidat de Podem a la Comunitat de Madrid, José Manuel López. EFE

MadridAra sí. Podem confia que aquesta vegada serà possible aconseguir a les urnes una majoria que acabi amb els 20 anys de govern autonòmic del PP a Madrid. La formació de Pablo Iglesias garanteix que, si això passa i ells arriben a la presidència, les relacions amb els altres territoris de l'Estat canviaran. Es passarà, afirmen, de la "confrontació" a la "cooperació".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Així hi ho assegurat, en un esmorzar informatiu, el candidat autonòmic, José Manuel López, que va ser director del departament d'Anàlisi Social i Desenvolupament de Càritas. Segons ha explicat, la lògica competitiva aplicada pels executius d'Esperanza Aguirre i Ignacio González ha de canviar i ha posat com a exemple la "fiscalitat". Ha qüestionat que Madrid hagi pràcticament eliminat (amb una bonificació del 99% de la quota) l'Impost de Successions i Donacions. "No és assenyat", ha assegurat López, per qui aquest tipus de mesures no faciliten una dinàmica de solidaritat entre els ciutadans d'arreu de l'estat espanyol.

Crítics (a mitges) amb Ciutadans

El candidat madrileny ha reconegut que la seva llista no està formada per persones "conegudes" però sí "reconegudes" en els diferents àmbit d'acció. A diferència de l'aspirant popular, Cristina Cifuentes, ha explicat, ells no han de recórrer ara els carrers perquè fa temps que trepitgen els barris de la capital espanyola.

La duresa amb la dreta, però, Podem no l'aplica amb la resta de forces polítiques. López ha expressat el "respecte" pel socialista Ángel Gabilondo -tot i que assegura que arriba tard- i pel representant d'IU, el poeta Luis García Montero. A Ciutadans l'ha acusat de ser un "partit de les elits que s'estan fent un lífting". No obstant, membres de la seva candidatura han matisat la crítica i han afirmat que ells no actuen amb "sectarisme" i estan oberts a parlar amb tothom en base al programa electoral. "Quan coneguem les propostes ens asseurem i parlarem", asseguren a Podem.

stats