ESTRUCTURES D'ESTAT
Política 20/02/2014

L'executiu espanyol ja analitza els passos del Govern cap a la hisenda catalana per si ha d'actuar

Sánchez-Camacho avisa que el PP estudia accions legals contra Tributs de Catalunya

Agències
2 min

París/BarcelonaEl ministeri d'Hisenda i Administracions Públiques està "estudiant" els primers passos anunciats aquest dijous des de la Generalitat per crear una futura hisenda pròpia i que arrencarà amb una xarxa de 53 oficines de la Generalitat i de les quatre diputacions catalanes. Fonts del departament que dirigeix Cristóbal Montoro han assegurat a Europa Press que, de moment, s'estan analitzant aquestes primeres gestions.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Al seu torn, la líder del PP a Catalunya, Alícia Sánchez-Camacho, ha anunciat que el seu partit està "valorant iniciar accions legals" contra Tributs de Catalunya. "El PP està valorant iniciar accions legals contra la creació d'una hisenda independent a Catalunya al marge de la hisenda espanyola", ha declarat Sánchez-Camacho a París davant diversos mitjans de comunicació.

La dirigent popular ha afegit que "aquesta hisenda pròpia és un altre pas al desafiament de ruptura i desafiament independentista" del president d'Artur Mas. "Aquest desafiament constitueix ja la possibilitat de crear una hisenda independent de la hisenda espanyola, i això seria contrari no només a la normativa espanyola sinó també a la normativa europea, i aniria en contra del signe dels temps i en contra de la cohesió de la Unió Europea", ha afegit Sánchez-Camacho.

"Perjudici i alarma" a les inversions internacionals

La presidenta del PP a Catalunya ha alertat del "perjudici i l'alarma que això pot causar a inversors internacionals" i ha assegurat que a Catalunya "no hi ha recursos humans ni econòmics" per portar-ho a terme. "Catalunya està gairebé en fallida, no en té per pagar als proveïdors ni als petits i mitjans empresaris i té pensat gastar-se 400 milions de cost en la creació d'aquesta agència tributària independent", ha afegit Sánchez-Camacho durant una visita de 24 hores a París per entrevistar-se, entre d'altres, amb empresaris espanyols.

Davant el que ha qualificat com a "intent desintegrador" de Mas, la presidenta del PP català ha insistit que no "hi haurà cap referèndum il·legal, cap referèndum inconstitucional". "Qualsevol intent desintegrador dins la UE està condemnat al fracàs col·lectiu perquè va en contra del signe de la història" i "de l'evolució de la globalització" i de "les institucions europees", ha afegit. "El Govern d'Espanya, i el PP a Catalunya, evitarem qualsevol intent separatista, independentista i de ruptura que no només divideixi la societat catalana i Espanya, sinó també Europa", ha afegit la també senadora.

stats