Política 15/02/2016

El PP exigeix a Pedro Sánchez que "repudiï" per escrit els vots d'ERC i CDC

Fernando Martínez Maíllo acusa els socialistes d'"agenollar-se" davant Pablo Iglesias

Ferran Casas
2 min
El vicesecretari d'Organització del PP, Fernando Martínez-Maíllo, ha comparegut en roda de premsa des de Génova per valorar la reunió entre Rajoy i Sánchez / EFE

MadridEl PP està convençut que Pedro Sánchez, el líder del PSOE, intentarà en els propers dies tancar un pacte amb Podem que, per assegurar-li la investidura, necessitarà de l'abstenció d'Esquerra o Convergència, ja que Ciutadans no donarà suport directe o indirecte als socialistes. En aquest sentit, el vicesecretari general, Fernando Martínez Maíllo, ha exigit al PSOE que "rebutgi també l'abstenció dels independentistes". "Els ha de repudiar, i ho hauria de fer per escrit", ha indicat Maíllo.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El dirigent del PP ha afirmat que la investidura, prevista per al 2 de març, està ara "igual o pitjor que fa dues setmanes", perquè Sánchez "no té ni suports ni acords ni cap fonament per formar govern", ja que Ciutadans i Podem "s'autoexclouen", i per això "el PSOE està disposat a agenollar-se davant Pablo Iglesias".

Maíllo ha indicat que el ministeri de la plurinacionalitat que promou Podem "és una forma de colar el referèndum català", i ha instat el PSOE a canviar de negociador si vol frenar la secessió. "No ens poden demanar tampoc que fem costat al PSOE per resoldre el problema que ells han generat, el que haurien de fer és rebobinar i deixar de negociar amb Podem", ha assegurat després de la reunió del comitè de direcció. "Pensar que nosaltres donem suport a Sánchez és molt a prop del xantatge", ha dit en relació amb les propostes d'Albert Rivera.

Maíllo ha afirmat que Rajoy té "tota la legitimitat" per ser president del govern, perquè té els vots, i la corrupció "no pot ser una excusa".

Albiol: "Sánchez està disposat a pactar amb el diable"

El líder del PP a Catalunya, Xavier García Albiol, ha criticat el candidat socialista i l'ha acusat de ser una persona "sense principis". Albiol ha assegurat que Pedro Sánchez "està disposat a pactar amb el diable" per ser president, cosa que li donaria "supervivència política". L'exalcalde de Badalona està convençut, però, que Sánchez no arribarà a la Moncloa i el seu partit "se l'emportarà per davant". També augura unes noves eleccions el proper mes de juny.

stats