Política 16/06/2016

Les frases de Díaz contra Catalunya: "Els vots andalusos no serviran per pagar els deliris dels independentistes"

La presidenta andalusa marca perfil propi en aquesta campanya i s'erigeix com la líder del PSOE que més carrega contra Podem i el referèndum català

Ara
2 min
Susana Díaz, presidenta de la Junta i el PSOE andalús

BarcelonaLa 'baronessa' andalusa no afluixa. Si bé el PSOE manté la mà estesa a Catalunya i treu pit per la seva oferta de reforma constitucional, la presidenta d'Andalusia, Susana Díaz, marca perfil propi i sosté el discurs més dur contra les demandes catalanes i Podem. Erigint-se com a garant de la "igualtat" de tots els espanyols i en contra de qualsevol "privilegi" a favor de Catalunya, la dirigent socialista ha deixat anar ja algunes perles en campanya electoral. Les últimes, ahir, sobre la possibilitat que Catalunya recapti els seus impostos en una Hisenda pròpia:

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

- "Què estan dient amb això [de la Hisenda catalana], que volen trossejar la riquesa d'Espanya?", va etzibar Díaz en un acte a Andalusia, en relació amb les declaracions del cap de llista d'En Comú Podem, Xavier Domènech, a favor d'un pacte fiscal a l'estil basc per a Catalunya.

- "[Iglesias] No pot dir que és patriota i que [alhora] la seva formació legitimi que es trenqui i trossegi Espanya", va afegir en al·lusió al referèndum sobre la independència que defensa Units Podem.

- "[Els catalans] estan demanant que els andalusos quan paguen les seves hipoteques i els seus interessos a La Caixa, que és la primera entitat financera a Andalusia, vagin a cotitzar a la Hisenda catalana", va dir valorant la hipòtesi que l'entitat financera que presideix Isidre Fainé, amb seu a Catalunya, pagui els seus impostos a la Generalitat.

- "Qui representa això no representa un projecte majoritari", va dir l'andalusa sobre Units Podem, carregant contra Iglesias per "ajudar a trossejar Espanya".

Però les declaracions de Xavier Domènech no són les úniques que han suscitat la reacció de Díaz. La presidenta andalusa va carregar a inicis de campanya contra l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, que també és una cara visible de la papereta d'Units Podem el proper 26-J.

- "Els vots dels andalusos no poden servir perquè Iglesias pagui els deliris de la senyora Colau i els independentistes. Si [Podem] ha de pagar peatges a les seves confluències, que ho faci de la seva butxaca".

- Referint-se a Pablo Iglesias: "No tot val pel poder, no val llevar-se comunista al matí i anar-se'n a dormir sent socialdemòcrata, ni llevar-se defensant la independència de Catalunya i anar-se'n a dormir sent patriota".

stats