Política 10/01/2011

El PSOE creu que el missatge d'ETA és una notícia "important" que s'ha de verificar "amb fets"

Els socialistes demanen als partits polítics que ara estiguin "a l'alçada"

Joan Rusiñol
1 min

MadridEl PSOE saluda el comunicat d'ETA i el qualifica de notícia "important". Ara bé, el secretari d'organització socialista Marcel·lí Iglesias avisa a l'organització terrorista que ara cal que la voluntat expressada en aquest comunicat es verifiqui "amb fets i sense condicions". Fonts de l'executiva socialista expliquen que ja els han "enganyat altres vegades" i que ara cal ser molt prudents. "Els fets confirmaran el valor d'aquest comunicat", diuen des de la direcció del partit.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

A l'executiva que ha fet aquest matí el PSOE, el president espanyol, Rodríguez Zapatero, ha reclamat "molta cautela". Després ha marxat a la Moncloa per analitzar la situació i finalment no assistirà al dinar que tenia previst amb barons socialistes. Ha estat ell qui ha explicat la notícia a la cúpula del partit. El vicepresident Rubalcaba no hi ha anat.

Per Marcel·lí Iglesias, les paraules d'ETA són "fruit del treball i l'estratègia del govern espanyol i de les forces de seguretat de l'estat i de la col·laboració internacional". El número 3 del PSOE també espera que ara "tots sapiguem estar a l'altura de les circumstàncies", en referència als partits i a la societat civil.

El comunicat d'ETA, segons ha explicat, ha marcat gairebé la totalitat de la reunió dels màxims dirigents del PSOE.

stats