Política 25/02/2014

Rubalcaba: "No votarem a favor del dret d'autodeterminació, votarem que no"

El líder del PSOE demana obrir un diàleg per solucionar l'encaix de Catalunya amb una reforma de la Constitució

Sara González
1 min
Alfredo Pérez Rubalcaba durant la seva intervenció en el debat de política general

BarcelonaEl líder del PSOE, Alfredo Pérez Rubalcaba, ha deixat clar que ni des de l'oposició ni si mai arriba a la Moncloa acceptarà una consulta a Catalunya. "No votarem a favor del dret d'autodeterminació, votarem que no", ha sentenciat. Tot i això, ha insistit que l'immobilisme del govern espanyol no ajuda a resoldre l'escalada de tensió entre Catalunya i Espanya i ha demanat que s'estableixi un diàleg per fer un diagnòstic de la situació i encarar una reforma de la Constitució.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Dir no, no i no no arreglarà el problema, hem d'obrir un diàleg", ha insistit el líder del PSOE, qui ha constatat que el conflicte territorial ha empitjorat en el darrer any. Rubalcaba ha insistit que el Congrés no es pot quedar de braços plegats i que per això el seu partit insisteix a obrir la ponència constitucional. "No ens podrem posar d'acord nosaltres després de 35 anys de convivència democràtica?", s'ha preguntat.

L'aposta del PSOE, ha tornat a recordar, és una reforma constitucional que "reconegui la vertadera estructura federal" de l'estat espanyol, que reconegui la singularitat dels territoris, garanteixi un finançament igualitari i suficient i converteixi el Senat en una cambra de representació territorial.

stats