Política 28/12/2014

Pablo Iglesias: "No ens donaran lliçons de sobiranisme els que entenen que la sobirania es defineix pel color de les banderes"

El líder de Podem es mostra obert a parlar de la independència de Catalunya després de canviar la Constitució del 1978, en una entrevista a 'El Periódico'

Efe
1 min

BarcelonaEl secretari general de Podem, Pablo Iglesias, considera "ineludible" un procés constituent a la societat catalana, un "debat de país" que inclogui la independència, i en què "els actors polítics no es posicionin en funció de la conveniència conjuntural".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Així ho assegura en una entrevista que publica avui 'El Periódico de Catalunya', en què insisteix que perquè els catalans puguin tenir la paraula sobre la independència s'ha d'obrir "el cadenat del 78", és a dir, de la Constitució espanyola votada en referèndum el 6 de desembre de 1978.

Per Iglesias, el procés constituent ha de debatre-ho tot i no només la independència, sinó també que la nova o reformada Constitució garanteixi que no es privatitzarà la sanitat, ni l'educació ni l'atenció als més grans, entre altres temes.

"Més sobiranistes que nosaltres, ningú. No ens donaran lliçons de sobiranisme els que entenen que la sobirania es defineix pel color de les banderes", argumenta el líder de Podem en referència a CiU i a Artur Mas, de qui assegura que "és mentida que tingui la solució" al problema català.

Mas "pretén negociar amb Rajoy en un despatx envoltats de senyors molt rics que no paguen impostos i que tutelaran aquesta negociació", rebla Iglesias.

stats