Política 05/09/2017

Pablo Iglesias: “El referèndum de l'1 d'octubre és legítim en democràcia"

El líder d'Units Podem no formarà part del front de partits espanyols contra l'independentisme

Ara
1 min
Pablo Iglesias i Ada Colau junts en un míting de la campanya d’En Comú Podem el 15 de desembre del 2015 a Barcelona.

BarcelonaEl líder d'Units Podem, Pablo Iglesias, ha defensat la legitimitat del referèndum que impulsa el Govern per a l'1-O. Encara que ha recordat que el seu partit aposta perquè Catalunya segueixi a Espanya, Iglesias ha sigut l'únic dirigent espanyol que en les hores prèvies al xoc de trens ha defensat el referèndum com la via per solucionar el conflicte polític entre Catalunya i Espanya. "L'1-O és legítim en democràcia", ha afirmat en una entrevista a Radiocable.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Iglesias ha insistit que la seva primera opció és un referèndum pactat, amb garanties i amb efectes jurídics, i ha dit que això no es produirà l'1-O. "A partir del dia 2 caldrà seguir buscant solucions", ha dit, perquè el problema, que ha dit que "marca l'actualitat del país", seguirà existint. "Hi ha un problema territorial i el més probable és que els catalans puguin votar com es volen relacionar amb la resta d'Espanya", ha afirmat.

Així doncs, Units Podem no formarà part del front comú de partits espanyols contra el sobiranisme que Rajoy està preparant aquests dies parlant amb el líder del PSOE, Pedro Sánchez, i reunint-se amb el cap de Ciutadans, Albert Rivera.

Tot això hores abans que Junts pel Sí i la CUP tramitin la llei del referèndum al Parlament. Si fan el pas, el govern de Mariano Rajoy recorrerà immediatament la llei al Tribunal Constitucional, que ja estarà reunit i, per tant, podrà suspendre-la immediatament. En aquell moment, el xoc de legitimitats serà un fet i el conflicte entrarà en terreny desconegut.

stats