POLÍTICA
Política 19/03/2012

Junqueras: "El pacte CiU-PP posa en perill extrem la Corpo i la indústria audiovisual del país"

El president d'ERC deplora els pactes "sistemàtics" i de llarg recorregut de CiU amb el PP, ara per als òrgans de govern dels mitjans públics catalans, amb mandat de sis anys

M. Colomer
2 min

BarcelonaL'acord de CiU amb el PP per a la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals ha posat en alerta la direcció d'ERC, que ha avisat davant el "risc" que comporta el pacte ja no només per al model de mitjans públics catalans, sinó també la indústria audiovisual del país. "Els acords CiU-PP posen el model de mitjans públics catalans i la indústria audiovisual en una situació de risc extrem", ha asseverat aquest dilluns el president d'ERC després de la reunió de la permanent nacional de la formació.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En una compareixença de premsa, Junqueras ha lamentat "profundament que CiU sempre prefereixi el PP", i ha recordat que els nacionalistes podrien travar al Parlament una majoria alternativa i "qualificada" com la que ja existeix entorn al concert econòmic (CiU, ERC i ICV-EUiA). Junqueras no ha volgut valorar la llista de noms que han proposat CiU, PP i PSC per a la Corporació, sinó que ha optat per una aferrissada defensa del "model" que representen TV3 i Catalunya Ràdio. Ha avisat que les decisions que ha han anat pactant CiU i PP sobre els mitjans públics, com la retirada progressiva de la publicitat a Catalunya Ràdio, impedeixen que puguin competir per al lideratge.

Pacte de llarg recorregut

Ha insistit que els "pactes sistemàtics" de CiU i PP, ara per als òrgans de govern de la Corporació, demostren que no és cert que siguin acords a curt termini, sinó de llarg abast, perquè els mandats a la CCMA són per a sis anys. A més, ha considerat que la política d epactes de CiU són "contraris" als compromisos electorals que va prendre la formació en la línia del concert econòmic i l'avenç en la transició nacional. Per això, ha reiterat que ERC estarà al costat del Govern de CiU en el futur sempre que la federació rectifiqui i aposti clarament per "complir" i defensar la independència fiscal del país, el "mínim necessari" per avançar plegats.

stats