Política 24/10/2014

El Pacte pel Dret a Decidir es compromet a fer del nou 9-N una "gran mobilització"

Consensua un text de mínims de compromís amb la pluralitat política en què manifesta que les 3.000 entitats que en formen part treballaran "unitàriament" per fer del procés participatiu, malgrat les seves "limitacions", i "altres formes de mobilització" una exhibició del "sentit participatiu dels ciutadans en aquest procés"

Sara González / Marc Colomer
2 min

BarcelonaText de mínims aprovat aquest divendres pel Pacte Nacional pel Dret a Decidir. El manifest, al qual ha tingut accés l'ARA, les 3.000 entitats polítiques, socials i econòmiques del país que formen part del pacte es compromet a fer del nou 9-N, "malgrat les seves limitacions", una "gran mobilització". A més, obre la porta a "altres formes de mobilització" més enllà del procés participatiu en si, sense concretar-ne el contingut. Es conjuren a fer del 9-N una exhibició del "sentit participatiu dels ciutadans en aquest procés".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Els integrants del PNDD segueixen reunits a aquesta hora al Parlament en la seva primera trobada després de la suspensió del 9-N original i del canvi de plans del Govern amb el nou procés participatiu amb urnes. El text acordat, un autèntic joc d'equilibris, no es refereix al 9-N com a una consulta, sinó que parla en termes de procés participatiu i de "mobilització", com un pas més en el procés cap a l'exercici del dret a decidir, sense parlar tampoc d'eleccions.

"Avui reivindiquem la necessitat que des del pluralisme polític, els diversos grups que formen part del pacte, ens coordinem amb la societat civil. Només així assolirem el poder decidir el nostre futur col·lectiu participant i votant", diu el text del document. Per això mostra el "compromís" de totes les entitats de treballar "unitàriament" per tal que el nou 9-N "tot i les seves limitacions" signifiqui una "gran mobilització" perquè el "vot emès i altres formes de mobilització" siguin un reflex del "sentit participatiu" del procés nacional català.

Compromesos amb l'exercici de l'autèntic dret a decidir

El text acordat expressa també que totes les institucions que en formen part es comprometen "com a punt de consens a treballar conjuntament per tal de poder exercir plenament el nostre dret a decidir".

stats