Política 06/07/2011

El Parlament no indultarà els toros per la crisi

CiU i el PSC tombaran la iniciativa del PP per ajornar la prohibició de les curses de braus fins al 2015

Efe
1 min
Blindatge als toros

BarcelonaCIU, PSC, ERC, ICV-EUiA i Solidaritat evitaran avui que prosperi la proposició de llei del PP que busca ajornar, fins al 2015, la prohibició de les curses de toros a Catalunya, una qüestió aprovada l'estiu passat i que ha d'entrar en vigor a partir del pròxim mes de gener. Tampoc no tirarà endavant la proposta que, igual que la de Ciutadans, es debatrà avui, i que advoca en aquest cas per tornar a legalitzar les curses de braus a Catalunya.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En una roda de premsa al Parlament, el portaveu del grup de CiU, Jordi Turull, va puntualitzar a més que, al contrari del que assegura el PP, la indemnització que pot cobrar el propietari de la plaça de braus Monumental de Barcelona per aquesta prohibició a partir del gener és de "milers d'euros, no de milions". "Estem sentint xifres que ens semblen una autèntica barbaritat, i més tenint en compte que la plaça no es tanca i que s'hi celebren habitualment altres menes d'activitats que produïxen un benefici econòmic, per exemple, els circs que s'hi instal·len", va dir, i va afegir que "no és l'activitat econòmica sobre la qual cal calcular la indemnització, sinó que es quantifica el guany que es deixa de percebre". Turull va lamentar que PP i Ciutadans vulguin "reobrir" debats sobre els que Parlament ja s'ha pronunciat amb rotunditat.

La portaveu adjunta del grup del PSC, Laia Bonet, va explicar que la seva formació es reunirà aquest matí a les 9 hores per decidir el sentit del seu vot, que podria anar des de secundar les esmenes a la totalitat a l'abstenció, "perquè considera extemporani reobrir de nou lleis que ja han estat aprovades".

stats