Política 28/08/2017

Pascal denuncia que la reunió entre Junqueras i Iglesias fa "olor de tripartit d'esquerres"

La coordinadora general del PDECat marca "distància" amb els "plantejaments de la CUP" contra la Casa del Rei i el govern espanyol en la manifestació de dissabte contra el terrorisme

Efe
1 min
La coordinadora general del PDECat, Marta Pascal, en una imatge d'arxiu

BarcelonaLa coordinadora general del PDECat, Marta Pascal, ha criticat aquest dilluns la reunió que dissabte Oriol Junqueras, Marta Rovira, Pablo Iglesias i Xavier Domènech van mantenir al domicili de l'empresari Jaume Roures. En declaracions a Onda Cero, ha assegurat que "fa olor de tripartit d'esquerres" i s'ha mostrat "sorpresa" per la trobada entre els líders d'ERC, Catalunya en Comú i Podem.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Pascal ha explicat que "no s'esperava" aquesta reunió i ha criticat que "alguns", al·ludint als seus socis al Govern, "estiguin més pendents del que ve després del referèndum". La coordinadora general del PDECat ha afirmat que "sembla que hi ha formacions polítiques pendents de possibles aliances" i que "tenen entesa". Al seu parer, Junqueras haurà d'explicar "per què s'han reunit i de què van parlar".

Sobre aquesta lògica de marcar perfil, Pascal ha constatat que "el que ve és una deriva d'esquerres" i ha assegurat que aquest no és el camí del PDECat (ex-CDC), que treballarà per fer "una proposta" als ciutadans de Catalunya "quan toqui". També s'ha mostrat contrària "als plantejaments de la CUP" durant la manifestació de dissabte, quan van repartir pancartes de crítica a la Casa del Rei i al govern espanyol. Encara que ha preferit "no entrar en polèmica", ha afirmat que "la seva distància" amb les accions de la CUP "és evident". Així, ha insistit una vegada més que el Govern no té la intenció de mantenir cap tipus d'aliança amb la CUP després de l'1-0.

stats