Política 06/03/2017

El PDECat marca distàncies amb CDC davant les investigacions per presumpte finançament irregular

Pascal reivindica que només pot respondre per actuacions del PDECat i diu que la corrupció li fa "fàstic"

Gerard Pruna
2 min
Marta Pascal: "L'operació diàleg no supera la prova del cotó"

BarcelonaLa coordinadora general del Partit Demòcrata (PDECat), Marta Pascal, s'ha esforçat aquest dilluns a marcar distàncies entre el seu partit i les presumptes irregularitats que afecten l'antiga CDC. Davant d'una setmana marcada per les declaracions de Fèlix Millet i Jordi Montull en el judici del cas Palau i davant les novetats sobre el sumari del cas 3%, Pascal ha rebutjat parlar d'"especulacions" però ha remarcat que ella només pot parlar en nom del PDECat, que és, ha dit, un partit que "pot donar mostres molt clares i contundents que s'estan fent les coses ben fetes".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"La corrupció és una pràctica indesitjable que ens fa fàstic", ha afirmat Pascal en una roda de premsa en què ha subratllat en diverses ocasions que ella només pot fer referència a "allò que ocupa el Partit Demòcrata". Tanmateix, ha avisat que si en algun moment hi ha "sentències fermes" que afectin a la formació hereva de Convergència, seran "taxatius" per deixar clar que aquest tipus de pràctiques no tenen cabuda en un partit com el PDECat.

Pascal ha rebutjat parlar també "sobre especulacions i rumorologia" quan se li ha preguntat si la direcció del partit s'ha posat en contacte amb l'exconseller i ara diputat de Junts pel Sí Germà Gordó, que, segons la investigació del cas 3%, seria la persona que, 'de facto', exercia el control polític de les adjudicacions manipulades d'obra pública a empresaris que, a canvi d'aquests concursos arreglats, donaven desenes de milers d'euros a les fundacions CatDem i Fòrum Barcelona, totes dues vinculades a Convergència.

Segons els investigadors, l'exconseller de Justícia de l'últim govern d'Artur Mas, Germà Gordó, va rebre també regals de les constructores, com ara obsequis personals, entrades per al futbol i invitacions a caceres a Toledo i Ciudad Real. A canvi hauria ordenat atorgar-los a dit almenys 5 concursos públics, segons la recerca policial.

stats