Política 01/02/2015

Pedro Sánchez reivindica el paper històric del PSOE i es presenta com l'alternativa a Mariano Rajoy

El líder socialista afirma que el PP realment de qui té por és del PSOE perquè és el partit que "defensa la llibertat, la igualtat i la justícia social"

Salvador Almenar
2 min
El secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, aquest diumenge a la convenció autonòmica del PSOE a València. JOSÉ SOLER / ACN

ValènciaEl secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, ha defensat el llegat dels governs socialistes per reivindicar el paper del seu partit com a impulsor de la "llibertat, la igualtat i la justícia social". El líder socialista, que ha participat aquest diumenge en la cloenda de la conferència autonòmica del PSOE celebrada aquest cap de setmana a València, ha demanat al seu partit "unitat i força" per "sortir a guanyar" les eleccions autonòmiques i estatals de 2015 i així poder oferir als ciutadans un "nou contracte ciutadà amb la classe mitjana i treballadora i poder oferir-los un projecte basat en una Espanya de les oportunitats".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Sánchez, que ha recordat que "el millor que li ha passat a aquest país sempre ha vingut de la mà del PSOE", s'ha reivindicat com l'alternativa a Mariano Rajoy i ha assegurat que amb el seu partit al govern espanyol es demostrarà que "hi ha una altra forma de fer política".

Malgrat que el líder socialista no ha fet cap al·lusió directa a Podem, Pedro Sánchez ha centrat el seu discurs a posar en valor les polítiques dels governs de Felipe González i José Luis Rodríguez Zapatero per demostrar que "PP i PSOE no són el mateix". "No és el mateix qui destrueix que qui construeix i sempre és la dreta qui destrueix i el Partit Socialista Obrer Espanyol qui defensa la classe mitjana i treballadora", ha afegit.

D'altra banda, i malgrat l'ascens electoral de Podem, Pedro Sánchez ha assegurat que el PP "tem" el partit socialista perquè "mentre existeixi el PSOE, hi haurà milions de persones defensant la llibertat, la igualtat i la justícia social".

També ha volgut donar la cara pel seu partit i insuflar una dosi d'ànim als militants, i ha ofert una resposta a aquells que els pregunten per què haurien de votar el PSOE. Així, en un moment en què la marca del partit passa per hores baixes, el secretari general ha dit: "Si algú us pregunta per què cal votar socialista, digueu-li que no es pregunta per què sinó per qui. Som socialistes per les persones de més de 50 anys aturades, pels joves emigrats i aturats, pels majors amb pensions congelades, per les dones que pateixen desigualtat, pels petits empresaris que temen perdre el seu negoci, per les famílies en risc d'exclusió i pels nostres fills, que mereixen un futur millor".

"No ens poden fer triar una identitat"

Pedro Sánchez també s'ha referit a Catalunya i al procés sobiranista. En aquest sentit, s'ha referit a Artur Mas i ha dit que "ningú té dret a separar-nos quan més ens necessitem junts i ningú té dret a a forçar-nos a triar una sola identitat quan la nostra riquesa està en la diversitat". Sánchez ha dit que el seu partit aposta "per un país en què cadascú pugui ser espanyol i català, o valencià, o andalús, o basc o madrileny, en l'ordre que desitgi".

També ha tingut paraules per al primer secretari del PSC, Miquel Iceta, que ahir va participar en la conferència autonòmica del PSOE, i li ha traslladat ànims i li ha demanat "guanyar" en les pròximes eleccions del 27 de setembre perquè "a Catalunya ens juguem ser un país que necessita unitat i no més fractures".

stats