NOU FINANÇAMENT
Política 06/09/2012

Navarro tanca la porta a col·laborar amb CiU en el seguiment del pacte fiscal fora del grup de treball

El primer secretari del PSC trasllada per carta a Oriol Pujol que és un "greu error polític" que s'exclogui els socialistes de la comissió

Acn
2 min
LÍDER ABSOLUT 
 Pere Navarro va imposar ahir els afins al capdavant del grup parlamentari. Va dir que era una "conseqüència lògica" del congrés del desembre.

BarcelonaEl primer secretari del PSC, Pere Navarro, ha tancat la porta a col·laborar amb CiU, tal com li va proposar Oriol Pujol, en el seguiment del pacte fiscal al marge del grup de treball que es constituirà aquest divendres. Navarro ha traslladat per carta a Pujol que és un "greu error polític" que se'ls exclogui de la comissió per no haver votat íntegrament la proposta de pacte fiscal. Navarro afirma que no poden acceptar un "succedani de col·laboració" i acusa CiU d'una "manca real de voluntat" de comptar amb la col·laboració del PSC. "Coneixes perfectament la nostra àmplia coincidència sobre la necessitat que té el nostre país d'aconseguir un canvi en el nostre model de finançament", diu Navarro a Pujol.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Considero un greu error polític que el president de la Generalitat i el teu partit hagin perdut novament una oportunitat per ampliar el consens i la unitat en un assumpte tan rellevant, i en el qual és més el que ens uneix que el que ens separa", assegura Navarro. "No podem acceptar el succedani de col·laboració que ens ofereixes, que demostra un cop més la vostra manca real de voluntat de comptar amb la col·laboració del PSC en els grans temes de país", afegeix.

Pujol va adreçar una carta a Navarro el passat 3 de setembre en la qual, segons explica Navarro, li proposava mantenir una reunió amb ell i el grup parlamentari de CiU per tal "d'explorar vies de seguiment en relació al procés de negociació amb el govern central sobre la proposta de pacte fiscal aprovada pel Parlament". Navarro posa èmfasi en el fet que aquesta reunió s'hauria produït "al marge del grup de treball amb capacitat decisòria que, sobre el mateix tema, va ser creat per resolució parlamentària i que el president de Catalunya ha convocat".

Navarro afirma que és "públic i notori l'ampli suport que el grup parlamentari socialista va donar a la proposta", que el govern va pactar amb ERC, ICV-EUiA, Joan Laporta i "també de forma parcial amb els socialistes". Malgrat tot, el primer secretari dels socialistes catalans afirma que estaran "amatents a les negociacions i als eventuals acords que es puguin produir sobre aquest tema".

El grup de seguiment del pacte fiscal es constituirà aquest divendres al Palau de la Generalitat. CiU, ICV-EUiA i ERC formen, juntament amb el Govern, aquest grup de treball creat a partir del document que va aprovar el Parlament el 26 de juliol passat. La primera reunió servirà per definir l'estratègia a seguir en la reunió que el president de la Generalitat, Artur Mas, mantindrà amb el seu homòleg espanyol, Mariano Rajoy, el proper 20 de setembre.

En el rerefons de la reunió, a banda del PSC, hi ha el PP, que també reclama protagonisme en les negociacions amb l'Estat, malgrat que no formarà part del grup de seguiment en no haver votat tampoc íntegrament la proposta de pacte fiscal.

stats