CANVI DE CICLE
Política 26/11/2013

Navarro defensa que "queda en evidència que l'única proposta que té futur és la federal"

La catedràtica Victòria Camps afirma en un acte del PSC que "l'independentisme no és una opció progressista i el federalisme, sí"

Efe
2 min

GironaEl primer secretari del PSC, Pere Navarro, ha reclamat aquest dimarts diàleg entre totes les parts en el debat sobiranista i ha recordat que el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, compta amb una majoria absoluta abonada "per moltíssima gent a Espanya i també a Catalunya".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En una intervenció amb motiu de l'inici de la campanya a favor del model federal que els socialistes han realitzat a Girona, Navarro ha acusat al president convergent Artur Mas i al líder republicà Oriol Junqueras d'estar mancats d'un pla en aquest procés. "Queda en evidència que l'única proposta que té futur és la federal", ha manifestat el líder del PSC, qui ha considerat que "el poble de Catalunya no es mereix fer el ridícul d'aquesta manera".

"No hi ha cap solució unilateral"

Navarro ha advertit a la Casa de Cultura de Girona que "no hi ha cap solució unilateral" i ha dit que aquesta opció és "anar al fracàs segur", pel que ha demanat als partits que la defensen "que rectifiquin". El dirigent socialista ha defensat el model federal, que considera de més senzilla aplicació que la independència en comptar amb suports fora de Catalunya com passa amb el PSOE.

El primer secretari del PSC ha burxat en la manca de criteri entre les diferents formacions davant l'elecció de la pregunta en una hipotètica consulta sobiranista i ha reclamat "una solució per a Catalunya, però també per al conjunt d'Espanya".

Navarro preveu més retallades

També ha criticat que el discurs polític se centri en el debat independentista, mentre la Generalitat treballa en els seus pressupostos amb una previsió d'ingressos "que no es produirà, i continuaran retallant serveis bàsics que garanteixen l'estat del benestar".

Navarro ha conclòs la seva intervenció amb l'advertència que Catalunya, en cas d'independència, arrencaria amb un deute de 200.000 milions d'euros i sense opció d'intervenir en decisions sobre aquesta moneda, en cas que fos la seva, i fora de la Unió Europea.

El primer secretari del PSC ha estat acompanyat a l'acte de Girona per la catedràtica Victòria Camps, qui, al seu torn, ha considerat que "l'independentisme no és una opció progressista i el federalisme, sí".

stats