Política 24/10/2014

El cònsol general d'Espanya a Perpinyà: "Visc amb resignació i impotència que la meva filla hagi d'estudiar en català"

Gauden Villas ha dit en una entrevista que a Perpinyà "el sobiranisme català és residual"

Ara
1 min
Diari 'Información d'Alacant

BarcelonaEl cònsol general d'Espanya a Perpinyà, Gauden Villas, ha analitzat el procés sobiranista avui divendres en una entrevista publicada al diari d'Alacant 'Información' i al valencià 'Levante'. Villas ha dit que "viu amb absoluta resignació i impotència que la seva filla hagi d'estudiar gairebé exclusivament en català" i que a Perpinyà "el sobiranisme català és residual".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

A l'entrevista, que duu com a titular 'Els ciutadans de Perpinyà se senten catalans del nord', el cònsol diu que a Perpinyà se senten orgullosos de ser catalans i ho viuen "amb normalitat però sense estridències". Villas explica que després de la suspensió de la llei de consultes només es van manifestar un centenar de persones a Perpinyà i que això demostra que "el sobiranisme català és residual".

Entrevista al cònsol general d'Espanya a Perpinyà publicada al diari d'Alacant 'Información'

A més, el cònsol explica a l'entrevista que la seva filla, que viu a Barcelona, "estudia en català perquè no té cap altra alternativa" i que creu que això no és positiu per a ella.

Entrevista al cònsol general d'Espanya a Perpinyà publicada al diari d'Alacant 'Información'

Villas va ser director general de Relacions Externes durant el govern de Francisco Camps al País Valencià. També va ser col·laborador del programa televisiu d'Intereconomía 'Punto Pelota', i es declara obertament seguidor del València Club de Futbol.

stats