Política 26/01/2017

La brigada política de la Policia fa xantatge al CNI i a la casa reial amb el cas Corinna, segons Público

El digital assegura que l'excúpula d'Interior de Fernández Díaz ha amenaçat els serveis secrets espanyols de revelar detalls de la relació de l'exmonarca amb Corinna si no es frena una investigació judicial

Ara
1 min
El rei Joan Carles, durant el missatge de Nadal del 2012 / EFE

BarcelonaL'excúpula del ministeri d'Interior que dirigia Jorge Fernández Díaz ha amenaçat el CNI i la casa reial de revelar detalls sobre la relació del rei emèrit Joan Carles amb l'aristòcrata alemanya Corinna si se l'investiga judicialment per la seva tasca com a 'brigada política'. Així ho publica aquest dijous el digital Público en exclusiva, que revela gravacions en què s'apunta que la casa reial va pagar a Corinna amb fons reservats a canvi del seu silenci.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

L'objectiu de les pressions, segons informa aquest digital, és que es posi fi a la investigació que instrueix el jutjat número 2 de Madrid que dirigeix el jutge Arturo Zamarriego. Es tracta d'un cas obert per a la gravació il·legal d'una reunió d'agents del CNI amb el llavors cap d'afers interns d'Interior, Marcelino Martín-Blas, i l'inspector Rubén López, realitzada en dependències policials presumptament per part de la cúpula policial que dirigia Fernández Díaz. En aquella situació es va tractar el cas del Petit Nicolás.

Precisament va ser en el marc d'aquest cas en què el comissari Manuel Villarejo va reconèixer l'existència d'una operació Catalunya per frenar el procés d'independència.

stats