Política 30/08/2017

Forces polítiques de l'Aran signen un manifest a favor del referèndum de l'1 d'octubre

Demanen als representants institucionals de l'Aran que obrin els col·legis electorals amb normalitat. Reclamen a la majoria independentista que la llei de transitorietat jurídica reconegui la sobirania del poble aranès

Ara
1 min
Polítics aranesos signen un manifest a favor del referèndum de l'1 d'octubre

BarcelonaPolítics de diverses formacions de l'Aran (ERC, CDA, CUP, Podem, Corròp i Unitat Aran) han presentat un manifest aquesta tarda a Viella en suport al referèndum de l'1 d'octubre. En el document, titulat 'Manifest de Les', es comprometen a cedir locals a la Generalitat per tal que la ciutadania pugui votar en la consulta i també mostren el seu suport al dret a decidir. És per això que demanen als alcaldes i representants institucionals de l'Aran que obrin "amb normalitat" els col·legis electorals perquè els aranesos expressin la seva opinió sobre el futur de Catalunya.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El manifest proclama que l'Aran és un subjecte polític i té dret a decidir i que, alhora, reivindica el dret a decidir de "tots els pobles" que el vulguin exercir. En aquest sentit, durant l'acte a Viella amb unes 150 persones, han demanat a la majoria independentista del Parlament que accepti una esmena a l'article 2 de la llei de transitorietat jurídica que reconegui que el poble aranès és "sobirà" al seu territori.

Mostren "preocupació" per la situació política i el "conflicte institucional" entre la Generalitat i el govern espanyol i consideren que l'única manera de solucionar-lo és votant en la consulta de l'1 d'octubre. En aquest sentit, lamenten la "falta de voluntat política" de la Moncloa per facilitar la celebració del referèndum i, per contra, celebren la "determinació" de la Generalitat per tirar-lo endavant.

Els signants del manifest són Mireia Boya, Emili Medan, Àlex Moga, Joan Algadò, Jaume Geli, Paco Faure, Julian Fernández, Rafa Sanmartí i Rafael Ferran. A la presentació hi havia el conseller de Presidència, Jordi Turull; el conseller de Cultura Lluís Puig, i els diputats de Junts pel Sí Albert Batalla, Marc Solsona i Carmina Castellví.

Manifèst de Les
stats