POLÍTICA
Política 27/03/2014

Les germanes de Puig Antich es querellen a l'Argentina contra l'advocat que va defensar Camacho

L'advocat Carlos Rey va ser un dels redactors de la sentència a mort contra Puig Antich. L'advocat de la família de Puig Antich es reunirà la setmana que ve amb la jutgessa María de Servini per concretar l'acusació

M.colomer
2 min

BarcelonaMarçona i Imma Puig Antich es querellaran a l'Argentina contra l'advocat Carlos Rey, redactor de la sentència a mort contra Salvador Puig Antich, assassinat al garrot vil el 1974 pel règim de Franco sota l'acusació d'haver matat un guàrdia civil. Carlos Rey és també l'advocat que ha defensat a la líder del PP a Catalunya, Alícia Sánchez-Camacho, en el cas Método 3 d'espionatge polític, com va destapar l'ARA.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segons ha informat en un comunicat la família Puig Antich, el seu advocat, Carlos Slepoy, té previst de concretar la setmana que ve la querella contra Rey en el decurs d'una reunió que mantindrà amb la jutgessa de Buenos Aires María de Servini que dirigeix les investigacions de l'anomenada querella argentina per jutjar els responsables dels crims comesos pel règim franquista després de dècades de silenci i oblit per part de la justícia espanyola gràcies a l'empara de la llei d'Amnistia del 1977.

Les llacunes parcials de Carlos Rey

En el decurs de l'entrevista amb la jutgessa, Carlos Slepoy té previst d'entregar a la jutgessa el llibre 'Salvador Puig Antich, cas obert' del periodista Jordi Panyella. En el llibre hi apareix el testimoni precisament del que ha acabat sent l'advocat de Sánchez-Camacho, que si bé respon amb contundència i de forma reiterada que "no hi ha cap mena de dubte de quina va ser l'arma que va matar el policia", a continuació diu que no recorda que en el consell de guerra es van jutjar conjuntament el robatori al banc Hispanio Americano i el tiroteig al carrer Girona de Barcelona. A més, afirma que Puig Antich va ser afusellat, quan en realitat va morir al garrot vil.

La querella se suma a les que víctimes, familiars i organitzacions que van integrar víctimes del franquisme van presentar a l'Argentina per genocidi i crims de lesa humanitat comesos durant els quaranta anys foscos de la dictadura franquista. Entre els casos que estan en mans de la jutgessa Servini, hi figura també el de l'expresident de la Generalitat Republicana Lluís Companys assassinat per les tropes de Franco el 1945.

stats