Política 13/05/2017

Puigdemont: "L'absència de resposta de Madrid seria una resposta"

El president del Govern explica que si després de la conferència a Madrid del 22 de maig Rajoy no diu ni sí ni no a l'última oferta de pacte, entendran que és un no i activaran la via unilateral

Ara
2 min
Carles Puigdemont obre la porta del cotxe a Mariano Rajoy

BarcelonaEl president de la Generalitat, Carles Puigdemont, considera que si després de la conferència a Madrid del 22 de maigl'última oferta per pactar el referèndum– no hi ha resposta de Madrid, activaran la via unilateral: "L'absència de resposta seria una resposta", encara que ha precisat que n'hi hauria d'haver una "fins i tot per respecte".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En un acte a Girona amb alcaldes catalans aquest divendres a la nit, el president del Govern ha puntualitzat que la conferència no servirà "per formalitzar una proposta, però sí per fer unes reflexions". "Explicarem com hem arribat aquí, tots els passos que hem fet i en quins termes proposem un diàleg", ha indicat Puigdemont, disposat a acceptar en aquestes converses "canvis que modifiquin" les intencions inicials del Govern.

Puigdemont s'ha mostrat disposat a negociar la data de la consulta, la pregunta i la majoria necessària per validar un resultat, si bé ha considerat que la celebració del referèndum és intocable. "L'única opció que al setembre no hi hagi referèndum és que l'Estat s'assegui a negociar", ha indicat el president, que ha assenyalat que la del 22 de maig pot ser la seva "última compareixença pública a Madrid".

Després d'agrair a l'alcaldessa madrilenya, Manuela Carmena, l'oferiment d'un espai, el president català ha inclòs en el diàleg que vol mantenir amb l'Estat la possibilitat que les dues parts es comprometin "a deixar les coses resoltes per una generació".

Sobre la data del referèndum, Carles Puigdemont ha assenyalat que en té "unes quantes al cap", però ha puntualitzat que cal ser "respectuosos amb l'oferta de diàleg i no dir ni dates ni preguntes".

Puigdemont ha tornat a reivindicar la legalitat de la compra d'urnes, ha instat els catalans a participar en la consulta i ha assenyalat que si guanyen l'opció secessionista s'haurà demostrat que "aquest país vol ser independent i haurà d'actuar com un estat independent".

stats