Política 02/12/2016

Puigdemont: "No confiem que Europa solucioni el problema, no li toca, ens toca al catalans i als espanyols"

En una entrevista al digital elLlobregat, el president de la Generalitat ha dit: "Jo no sóc de dretes, òbviament, em sento progressista"

Ara
1 min
Sáenz de Santamaria i Puigdemont dijous a l'acte de Foment del Treball

BarcelonaEl president de la Generalitat, Carles Puigdemont, no creu que Europa solucioni el problema actual entre Catalunya i Espanya: "No confiem que Europa solucioni el problema, no li toca, ens toca al catalans i als espanyols. Nosaltres estem disposats a parlar de tot".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Puigdemont ho ha dit en una entrevista al diari digital elLlobregat, on també ha dit que no creu que l'Estat apliqui mai l'article 155 de la Constitució -el que suspendria l'autonomia de Catalunya-, tot i que admet que "l'està suspenent ‘de facto’ a mesura que va intervenint en les normes aprovades pel Parlament de Catalunya, incomplint lleis, fent lleis que en canvien d'anteriors que s'havien pactat políticament... Això, ‘de facto’, és una manera d'intervenir les autonomies".

El president també ha comentat que la Catalunya independent del futur hauria "d'aprimar les administracions" i donar més poder a l'àmbit local, tant en competències com en finançament.

stats