Política 24/05/2017

Puigdemont demana per carta a Rajoy iniciar la negociació sobre el referèndum

El president de la Generalitat comunica al president espanyol que ha arribat "el moment imprescindible" de seure a negociar

Gerard Pruna
2 min
Puigdemont i Rajoy se saluden a la inauguració del Saló de l'Automòbil

BarcelonaJa hi ha petició formal de negociació sobre el referèndum. Després que dimarts el Govern aprovés sol·licitar formalment a l'executiu espanyol obrir les negociacions, aquest dimecres el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha enviat una carta al president espanyol, Mariano Rajoy, en la qual li comunica que "ha arribat el moment imprescindible" que els dos governs s'asseguin a la taula a negociar.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Llegeix aquí la carta de Puigdemont a Rajoy demanant el referèndum

En la carta, Puigdemont recorda a Rajoy que ell mateix ja li ha traslladat personalment en altres ocasions que el Govern té "la màxima voluntat de buscar una solució política pactada i acordada" que doni resposta a la demanda dels catalans de poder decidir sobre el seu futur, i que l'executiu espanyol ha reconegut també que la qüestió catalana "requereix la màxima atenció". Per això, afirma que creu que ha arribat "el moment imprescindible perquè els dos governs puguin asseure's en una taula a negociar".

A més de la breu carta, el president de la Generalitat ha fet arribar a Rajoy l'acord de govern que va aprovar ahir el consell executiu i la moció que va aprovar el Parlament fa una setmana en la qual el Parlament insta el Govern a posar en marxa les iniciatives oportunes per disposar de l’assessorament, reconeixement i aval de la Comissió Europea per la Democràcia a través del Dret (Comissió de Venècia) pel que fa a les condicions que hauria de complir la convocatòria del referèndum.

Finalment, el president de la Generalitat afirma que el Govern queda l'espera de la resposta de Rajoy per començar aquest diàleg "tan aviat com sigui possible". En funció de la resposta a la carta –i a la conferència que van fer dilluns a Madrid Puigdemont, el vicepresident Oriol Junqueras i el conseller d'Exteriors, Raül Romeva– el Govern activarà la via unilateral.

Segons han informat fonts de l'executiu espanyol a Europa Press, Rajoy respondrà en els propers dies a la carta de Puigdemont. Una carta en la qual insistirà en la tesi defensada els últims dies per la Moncloa, és a dir, en convidar el president de la Generalitat a defensar el referèndum al Congrés.

Puigdemont demana per carta a Rajoy iniciar la negociació sobre el referèndum
Carta de Carles Puigdemont a Mariano Rajoy
stats