Política 31/07/2017

Puigdemont assegura que està disposat a "acceptar totes les conseqüències" de fer el referèndum, també la presó

En una entrevista a 'Bloomberg', el president de la Generalitat reivindica que la millor manera d'evitar la presó és que l'1-O sigui "un èxit"

Europa Press
1 min
Puigdemont: "El temps del pal i la pastanaga s'ha acabat"

BarcelonaEl president de la Generalitat, Carles Puigdemont, està disposat a "acceptar totes les conseqüències" de fer el referèndum, fins i tot anar a la presó, abans de renunciar a aquest objectiu. En una entrevista a 'Bloomberg', Puigdemont ha reivindicat, però, que la millor manera de garantir que no vagi a la presó és que "el referèndum sigui un èxit".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El president de la Generalitat ha criticat que les respostes de l'Estat davant l'independentisme "han sigut amenaces i ni una proposta des del primer dia" i ha reclamat que les accions jurídiques contra el Govern se centrin en els polítics, perquè, segons ha explicat, els càrrecs i funcionaris de la Generalitat "estan seguint les ordres" dels polítics. Puigdemont també ha contestat a les previsions d'alguns inversors que asseguren que l'1-O no tirarà endavant. "Haurien d'estar atents a l'1 d'octubre", ha advertit.

No és la primera vegada que Puigdemont avisa que està disposat a assumir totes les conseqüències que es derivin de la convocatòria del referèndum previst per a l'1-O, sinó que en una entrevista a 'Vanity Fair' de l'octubre del 2016 ja va assegurar que estaria disposat a anar a la presó, tot i que va matisar que li semblaria "una barbaritat democràtica inexplicable". Fa poques setmanes, també va advertir en una entrevista a 'La Repubblica' que no acceptaria una possible inhabilitació del Tribunal Constitucional.

stats