Política 01/11/2016

Puigdemont demanarà aquesta setmana la reunió amb Rajoy

Malgrat la disposició del Govern a trobar-se amb l’inquilí de la Moncloa, Munté va admetre ahir que estan "molt lluny" d'acostar posicionaments

Ara
2 min
Mariano Rajoy prenent possessió ahir com a nou president espanyol davant el rei.

BarcelonaUn cop Mariano Rajoy torna a ser president d’Espanya -després de gairebé un any en funcions-, el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, es vol afanyar a agendar una trobada per abordar el referèndum. Així ho va anunciar ahir la portaveu del Govern, Neus Munté, en una entrevista a TV3 en què va explicar que en els “propers dies” el cap de l’executiu català sol·licitarà una reunió amb el ja investit Mariano Rajoy. De fet, ja feia temps que el líder del PP al Parlament de Catalunya, Xavier García Albiol, reclamava a Puigdemont que demanés aquesta trobada, però el president de la Generalitat sempre havia mantingut que ho faria un cop superada la investidura, fos quan fos. Ara ha arribat l’hora de posar sobre la taula, altre cop, la consulta pactada sobre la independència.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Malgrat la disposició del Govern a trobar-se amb l’inquilí de la Moncloa, Munté va admetre ahir que Puigdemont i Rajoy estan “molt lluny” d’acostar posicionaments, i va criticar que el PP posi “condicions” al diàleg plantejant la reforma del sistema de finançament. “Només es pot parlar del que ells volen; això és imposició”, va lamentar. En la línia de potenciar la relació bilateral entre el govern espanyol i la Generalitat, Munté també va avançar que Puigdemont no acudirà a la cimera de presidents autonòmics que pretén convocar Rajoy per la “mala experiència” acumulada. A més, la també consellera de la Presidència va reiterar que tampoc “liderarà” la negociació per canviar el sistema de finançament, ja que a parer seu és un oferiment “caducat”.

Acaba el bloqueig espanyol

Després de deu mesos sense govern, ahir a dos quarts d’onze del matí va acabar oficialment el bloqueig espanyol. Rajoy va jurar el càrrec davant del rei, i es va convertir així en el primer president nomenat per Felip VI. Ara bé, tot i els mesos que ha tingut el líder del PP per pensar-se el nou govern, Rajoy s’ho tornarà a agafar amb calma: no serà fins dijous que anunciarà els seus nous ministres, que s’espera que tinguin un punt de canvi però sobretot de continuïtat. El nou executiu capitanejat per Rajoy, doncs, es reunirà en ple ja aquest divendres, en el primer consell de ministres de la nova legislatura.

stats