Política 06/03/2016

Puigdemont: "L'any 2019 ja no hi haurà eleccions municipals espanyoles a Catalunya"

En una entrevista a El Nacional, el president de la Generalitat es refereix a un escenari de nous comicis a l'Estat en clau catalana: "Quan hem anat junts, hem guanyat"

Ara
1 min
Carles Puigdemont, a l'entrada del ple er renunciar a l'alcaldia de Girona / DAVID BORRAT

BarcelonaEl president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha assegurat aquest diumenge en una entrevista a El Nacional que a les institucions catalanes els interessa "enormement" un govern "estable" a Espanya. "Tenim vocació d'estar interrelacionats permanentment amb Espanya, Europa i el món, i és clar que allò que passa a Espanya ens interessa. Tenim interès que les coses li vagin molt bé", diu l'exalcalde de Girona, que assegura que el 2019 ja no hi haurà eleccions municipals espanyoles a Catalunya.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"El nostre full de ruta és inalterable. Continua el seu camí, passi el que passi. No hi ha res que ho aturi. Però si algú té alguna proposta per fer-nos, sempre estem disposats a escoltar. Que quedi clar que si algú de l'altre costat ens proposa un referèndum tenim l’obligació de considerar-ho molt seriosament. Ningú a Catalunya no ho discuteix", apunta sobre aquesta qüestió.

Puigdemont també es refereix a la possibilitat d'una repetició de les eleccions i a una hipotètica candidatura conjunta entre CDC i ERC. "Quan hem anat junts hem guanyat les eleccions a Catalunya. De manera clara. Quan hem anat separats a les espanyoles, hem perdut tots dos perquè ha guanyat una altra candidatura", assegura amb referència al 20-D.

stats