Política 01/05/2016

Puigdemont defensa que l'estabilitat del Govern no es ressentirà d'una campanya amb CDC i ERC per separat

"Tenim un objectiu comú", assegura el president de la Generalitat des de Gant (Bèlgica), on avui s'ha reunit amb el president del Parlament Federal belga, Siegfried Bracke

Oriol March
2 min

Gant (Bèlgica)El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha tret ferro aquest diumenge al fet que CDC i ERC concorrin cadascun per la seva banda a les eleccions espanyoles del 26 de juny. "Encara que ens presentem per separat, tenim un objectiu comú", ha apuntat Puigdemont des del port de Gant, al qual s'ha desplaçat després de reunir-se amb el president del Parlament Federal belga, Siegfried Bracke. "El mateix objectiu que ens relliga a Catalunya ens uneix a fora", ha considerat l'exalcalde de Girona, que ha trobat positiu que "cadascú tingui la seva visió" amb referència als matisos sobre el rumb ideològic del país.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En tot cas, Puigdemont ha volgut ressaltar que la "unitat" del Govern no se'n ressentirà en la campanya electoral prevista per arrencar el 10 de juny. "Estic convençut que no hi haurà cap risc per a l'estabilitat", ha defensat el president de la Generalitat, que avui tanca el periple a Gant i es desplaça a Brussel·les, on demà, dilluns, té programades reunions amb els treballadors de la delegació de la Generalitat a la Unió Europea (UE) i amb el president del partit liberal europeu, Hans van Baalen. No està prevista cap trobada amb cap membre de la Comissió Europea. De fet, Puigdemont ha indicat que aquest viatge a Bèlgica respon a una invitació del president de Flandes, Geert Bourgeois, amb qui es va citar ahir, dissabte, després de reunir-se amb l'alcalde d'Anvers, Bart de Wever.

En clau espanyola, Puigdemont ha assenyalat que no serà "cap sorpresa" que es repeteixin els mateixos resultats electorals del 20 de desembre. "I, en clau catalana, hi haurà una representació forta de diputats independentistes", ha assenyalat el president de la Generalitat, que ha suggerit que a la política estatal es podria prendre nota del pas enrere d'Artur Mas, que va decidir plegar davant del veto de la CUP i de la tensió interna oberta a Junts pel Sí.

stats