Política 04/03/2015

Arrufat (CUP), sobre la candidatura civil de l'ANC: "No sé si els seus últims plantejaments són els més encertats"

El diputat de l'esquerra independentista, en una entrevista a 'El matí de Catalunya Ràdio', assegura que "aconseguir la majoria social per la independència passa per un procés constituent" i anuncia reunions amb partits d'esquerres per abordar-ho

Ara
2 min
Quim Arrufat, al Parlament / ACN

BarcelonaQuim Arrufat, diputat de la CUP, ha assegurat aquest dimecres al matí, en una entrevista al programa 'El matí de Catalunya Ràdio', que la posició d'ICV d'adoptar com a objectiu un "estat lliure associat" dins d'Espanya és "incongruent" i ha constatat que el partit ecosocialista "ha descartat la independència". "Ha quedat meridianament clar des de la seva convenció", ha apuntat Arrufat. "La plena sobirania ha de significar l'obertura d'un procés constituent", ha indicat el diputat de l'esquerra independentista, que ha avançat una ronda de contactes amb partits com ICV i Podem per abordar precisament aquest procés constituent. Sobre la possibilitat d'una candidatura civil de l'ANC, Arrufat ha apuntat que no sap "si els últims plantejaments de l'entitat són els més encertats". "Depèn del que plantegi", ha matisat sobre la hipotètica candidatura.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"No sabem si la majoria social independentista serà suficient en vots. L'independentisme ha d'assumir un contingut democràtic i social que fins ara no li ha calgut. Ara cal arremangar-nos més i omplir de contingut social i democràtic la plena sobirania", ha indicat Arrufat, que ha afirmat que la majoria social per la independència "passa per un procés constituent". Les converses començaran, ha apuntat, després de l'aprovació dels pressupostos i abans de les eleccions municipals.

Pel que fa a les estructures d'estat que CiU i ERC aprovaran aquest dimecres al Parlament, Arrufat ha considerat "minses" i més pròpies d'una "escala de veïns" les partides que s'hi dediquen. "Després de dos anys de procés, aquestes estructures haurien d'estar en plena construcció, i tot just es troben en un estat incipient", ha afegit el diputat de l'esquerra independentista, que ha insistit en la "rotunda" negativa que rebran els comptes per part de la CUP.

El paper de l'ANC

Arrufat s'ha mostrat crític amb els últims plantejaments de l'Assemblea. "El darrer posicionament basat a dir que el que han de fer els partits independentistes és agrupar-se a les municipals no sé si és el més encertat. No sé si això amplia la base independentista o la reclou. Hem de sortir de l'espai de confort", ha apuntat.

stats