Política 16/03/2015

Rajoy presidirà un acte del PP a València dissabte, jornada de reflexió a Andalusia

El partit ha triat precisament aquest dia per donar a conèixer el programa marc per a les eleccions municipals

Ara
2 min
El candidat del PP andalús, Juan Manuel Moreno, i el president del govern espanyol, Mariano Rajoy. EFE

MadridDissabte, jornada de reflexió a Andalusia, Mariano Rajoy sortirà als telenotícies. El president de govern espanyol i del PP ha triat precisament el dia abans de les eleccions andaluses per donar a conèixer el programa marc del partit per als comicis municipals del 24 de maig. L'acte públic serà a València i els populars ho aprofitaran per donar suport a la candidatura de Rita Barberá a la reelecció com a alcaldessa de la ciutat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

De fet, Andalusia ha estat al centre del missatge polític del vicesecretari general d'Organització i director de la campanya de les autonòmiques i locals, Carlos Floriano. En una compareixença a la seu del partit a Madrid, ha assegurat que només el PP garanteix el "canvi" a aquella comunitat autònoma. Sense citar explícitament Ciutadans i Podem -ben situades a les enquestes-, ha afirmat que totes les altres forces aspiren a ser "la respiració assistida" del PSOE. En aquest esquema ha recordat que la gran prioritat a Andalusia és la creació de llocs de feina i que els socialistes, els únics que hi han governat, no se n'han sortit.

Tancar polèmiques amb Aguirre

Floriano també ha evitat fer més grans les escletxes, evidents, que separen la direcció de Mariano Rajoy i la candidata a l'alcaldia de Madrid, Esperanza Aguirre. Malgrat la insistència de la premsa sobre el fet que el partit l'obligui a deixar la presidència de la formació regional si és elegida alcaldessa, el número tres dels populars s'ha limitat a repetir que ella i l'aspirant a presidir la comunitat, Cristina Cifuentes, són "magnífiques" candidates. "Les millors", ha reblat.

Sobre la presència, dissabte passat, d'Aguirre a la manifestació antiavortista -que es va convertir en un clam contra la política de Rajoy- Floriano ha assegurat que coincideixen en la idea que l'avortament no és cap "dret" sinó un "fracàs".

Ha defensat que el PP no hagi retirat el recurs presentat al Tribuna Constitucional contra la llei socialista, creu que Rajoy ha complert garantint que les menors no puguin interrompre l'embaràs sense el consentiment dels seus pares i ha subratllat que el govern espanyol prepara un pla de suport a la família. En aquestes parets mestres, ha dit, hi caben totes les sensibilitats que hi ha dins les files conservadores.

stats