Política 17/06/2012

El rei planta Dívar i prefereix assistir al funeral d'un príncep hereu de l'Aràbia Saudita

El monarca espanyol evita d'aquesta manera fer-se una foto incòmoda amb el president del Tribunal Suprem que ahir es va negar a dimitir durant el ple del CGPJ

Pere Martí
1 min
El president del TS, Carlos Dívar / EFE

BarcelonaEl rei Joan Carles ha trobat l'excusa perfecte per evitar fer-ser la foto demà amb el president del Consell General del Poder Judicial i del Tribunal Suprem, Carlos Dívar, que ahir es va negar a dimitir malgrat estar acusat de malversació de fons públics. La trobada s'havia de produir durant els actes del bicentenari del Suprem que tindran lloc aquest dilluns i era una foto incòmoda pel monarca, en un moment en que la polèmica de Botswana encara està recent i el cas Urdangarin en marxa. L'excusa de Dívar per no plegar i ajornar la dimissió com a president del CGPJ fins la setmana que ve va ser precisament poder acompanyar el Rei en aquests acte.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Però l'oportuna mort ahir del príncep hereu de la família reial saudita, Nayef bin Abdelaziz, ha fet que el Rei estigui absents dels actes de demà del Suprem i hagi delegat la seva presència en el príncep Felip, tot i que fins ahir al vespre l'agenda de la Casa Reial confirmava la presència de Joan Carles. Curiosament, a l'octubre del 2011, quan va morir un altre príncep hereu saudita, la decisió va ser la contrària: qui va viatjar a Ryad per per expressar el condol a la família reial saudita va ser el príncep Felip.

stats