Política 04/08/2017

Rajoy intenta reunir-se amb Donald Trump pocs dies abans que se celebri l'1-O

Segons ha avançat el diari 'Abc', el president espanyol podria visitar la Casa Blanca el 25 o el 26 de setembre, però la data encara no està tancada

Ara
1 min
Rajoy i Trump a la cimera de la OTAN a Brussel·les

BarcelonaLa Moncloa treballa per concertar una reunió entre Mariano Rajoy i Donald Trump abans de la celebració del referèndum de l'1 d'octubre. Segons ha avançat el diari 'Abc', la visita del president espanyol a la Casa Blanca es produiria el 25 o el 26 de setembre, tot i que aquesta data encara no estaria "tancada".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Rajoy ja s'ha vist amb el president dels Estats Units. La primera vegada va ser a la cimera de l'OTAN, a Brussel·les, el 25 de maig, i ja havien conversat per telèfon quan Trump va accedir a la presidència al gener. La Moncloa estaria buscant que la trobada es produís al setembre amb l'objectiu d'aconseguir un missatge de la Casa Blanca partidari de la unitat d'Espanya i contrari al referèndum que Catalunya té previst celebrar l'1 d'octubre. De fet, el predecessor de Trump, Barack Obama, ja es va posicionar a favor d'una Espanya "forta i unida" quan es va reunir amb Rajoy el 13 de gener del 2014.

Fonts de la Moncloa consultades per Europa Pres han assegurat que encara no s'ha fixat la data ni el format de la visita del màxim dirigent espanyol a Washington, però veuen "lògic" que es produeixi al "semestre", després que els caps d'estat d'Alemanya, Itàlia, França, el Regne Unit, Mèxic i l'Argentina ja ho hagin fet. Per la seva banda, Efe apunta que la reunió es podria produir dies abans de la trobada de caps d'estat i de govern de la UE que tindrà lloc el 29 de setembre a la capital d'Estònia, Tallinn.

stats