Política 15/08/2015

Rajoy justifica el ministre i veu oportunista l’actitud del PSOE

Aprova les gestions “discretes” del titular d’Interior

Ara
2 min
Mariano Rajoy va valorar la compareixença del ministre des de Galícia, on està de vacances.

BarcelonaEl cas Rato ha alterat l’estiu de Jorge Fernández Díaz i, de retruc, també el de Mariano Rajoy. Conscient que la imatge del ministre de l’Interior oferint explicacions al Congrés en ple agost és una estampa lesiva per al PP en temps de precampanya, el president del govern espanyol va intentar rebaixar ahir la polèmica. Rajoy va defensar les explicacions que va oferir el titular d’Interior i va aplaudir les seves gestions “discretes” per atendre la situació de l’exvicepresident espanyol. “Es tracta d’un tema de seguretat, d’una persona amenaçada. Se la va atendre. El ministre ha de prendre les decisions que cregui que són millors per salvaguardar la seguretat d’aquesta persona”, va afirmar el líder del PP sobre la reunió amb Rato a la seu d’Interior del 29 de juliol.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Satisfet amb les explicacions “ràpides i immediates” de Fernández Díaz, Rajoy va justificar el ministre i va carregar contra l’actitud oportunista de l’oposició, un missatge dirigit especialment al PSOE, que dijous va denunciar el titular d’Interior davant la Fiscalia. “Ha donat les explicacions pertinents i l’oposició fa el que li sembla oportú i convenient, no se sap amb quins objectius”, va argumentar des d’Ordes (la Corunya). Rajoy va retreure als socialistes que traslladessin el cas Rato als jutjats abans d’escoltar les paraules de Fernández Díaz al Congrés. “[L’oposició] no té interès en el que digui el ministre”, va afirmar el president espanyol, que entén que hi ha certs assumptes de seguretat i garantia de drets i llibertats que s’han de tractar “amb molt de compte”. “Les qüestions de seguretat de les persones millor que siguin tractades de manera discreta pel ministeri de l’Interior i no que siguin sotmeses al debat públic”, va afegir.

Podem ho considera una “burla”

Tan crític com els diputats de l’oposició, el secretari polític de Podem, Íñigo Errejón, va acusar el ministre de “burlar-se de la intel·ligència dels ciutadans” per justificar la reunió amb Rato per les amenaces que l’exvicepresident espanyol havia rebut a Twitter. Errejón va apuntar que al ministre l’obliguen a dir coses que l’“avergonyeixen a ell mateix” i va recordar que Rato “no tenia Twitter”. I va instar el titular d’Interior a explicar per què s’està “comportant com un majordom d’un imputat per corrupció”.

stats