Política 13/03/2015

Espadaler i Coromines llegiran un comunicat conjunt a les 20.30h per donar per tancada la crisi a CiU

Espadaler aposta per reconduir la situació amb CDC però avisa que no acceptaran "vexacions" perquè "Duran és Unió"

Oriol March
2 min
El secretari general de CiU i d'Unió, Ramon Espadaler, arribant a Palau aquest divendres a la tarda / ACN

BarcelonaEl secretari general de CiU, Ramon Espadaler, i el secretari general adjunt de CiU, Lluís Corominas, llegiran a les 20.30 hores a la seu nacional d’Unió un comunicat que escenificarà que les dues formacions donen per tancada la crisi arran d'unes declaracions de dos alcaldes posant en dubte el paper del líder d'Unió, Josep A. Duran i Lleida, pel que fa al procés.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La roda de premsa conjunta es farà estona després que hagi acabat ja la reunió al Palau de la Generalitat de la cúpula de CiU per rebaixar tensions després de la crisi oberta a la federació aquests dos últims dies. A la cita hi han participat Artur Mas, president de la federació; Ramon Espadaler, secretari general d'Unió i de CiU; Lluís Corominas, secretari general adjunt de la federació i vicesecretari de coordinació institucional de CDC; i Toni Font, vicesecretari general d'Unió. Passats dos quarts de set també ha arribat el coordinador general de Convergència, Josep Rull.

Espadaler ha avisat aquest matí des de Girona que no acceptaran "vexacions" i demana respecte als acords del CENF. "Ja estem cansats d'aquesta cantarella que no s'ajusta a la realitat perquè Duran és Unió i Unió és Duran", ha manifestat Espadaler. Segons ha afegit, aquesta situació "no s'hauria d'haver produït mai" i menys quan hi ha dues cites electorals properes al calendari i els resultats de l'enquesta del CEO donen només un lleuger avantatge a CiU. Espadaler ha parlat amb el president Mas al matí i s'hi reuneix aquesta tarda.

Situació poc desitjable a la porta d'unes eleccions

Espadaler ha assegurat que aquesta situació no s'hauria d'haver produït mai, i menys a les portes de les eleccions municipals i les eleccions al Parlament. El número 2 d'Unió ha reconegut que les enquestes no els són favorables. La darrera, la del CEO, dóna un lleuger avantatge a CiU per davant d'ERC. "Si es miren les enquestes l'última cosa que ens convé és projectar divisions", ha manifestat.

stats