Política 25/09/2013

Rocío Martínez-Sampere demana la consulta a Rajoy en un article a 'El País'

La diputada socialista signa una columna d'opinió on reclama al president del govern de l'Estat "un pla" per replantejar l'encaix Catalunya-Espanya

Ara
1 min

BarcelonaEl diari 'El País' publica aquest dimecres un article d'opinió signat conjuntament per la diputada del PSC Rocío Martínez-Sampere i el politòleg madrileny José Fernández Albertos en el qual ambdós demanen "un pla" a Mariano Rajoy per replantejar l'encaix entre Catalunya i Espanya. Els autors de la columna, que es defineixen a si mateixos com "no independentistes", reclamen al president del govern espanyol que "possibiliti una consulta" que permeti als catalans expressar la seva voluntat, "no com un tràmit cap a la independència, sinó com una oportunitat".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En l'article, Martínez-Sampere i Fernández Albertos reiteren que el problema de convivència entre Catalunya i Espanya "no és un suflé, sinó una crisi d'Estat", i lamenten que el PP s'escudi en la Constitució per evitar parlar-ne. Els autors reclamen a Rajoy "un pla" per afrontar el que consideren "no un problema jurídic, sinó polític", i que no sigui "una nova i carregosa concessió", sinó "una autèntica regeneració".

stats