Política 21/09/2016

Romeva viatja a l'Argentina per participar en actes que reivindiquen els vincles amb Catalunya

El conseller d'Afers Exteriors, Relacions Institucionals i Transparència presidirà divendres la Trobada Cultural de les Comunitats Catalanes a l’Exterior a Amèrica del Sud, es reunirà amb representants institucionals i serà entrevistat per diversos mitjans

Ara
2 min
Raül Romeva, en la compareixença d'aquest migdia / FRANCESC MELCION

BarcelonaEl conseller d'Afers Exteriors, Relacions Institucionals i Transparència, Raül Romeva, viatja aquesta setmana a l'Argentina per participar en diversos actes que reivindicaran els vincles entre els dos països. Entre els actes en què participarà hi ha la inauguració, a la plaça Catalunya de Buenos Aires, d'una placa commemorativa del paper dels catalans que van lluitar a la Revolución de Mayo i la defensa de Buenos Aires, així com dels 200 anys de la independència de l'Argentina.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

I és que aquest any se celebra el bicentenari de la Declaració d'Independència de les Províncies Unides del Río de la Plata del 9 de juliol del 1916, signada en el context de la guerra d'independència que havia començat amb la revolució del maig del 1810. En aquell conflicte hi van participar, al bàndol dels 'libertadores', dos catalans: Domènec Matheu i Joan Larreu, que eren membres de la primera Junta Provisional Gubernativa. A més, Blai Parera i Moret és el compositor de la música de l'himne argentí. En aquest acte es col·locarà la primera pedra del monument a Lluís Companys.

A més a més, Romeva acudirà a les Jornades Lluís Companys de Drets Humans, que recordaran la memòria democràtica de Catalunya i l'Argentina, i comptaran amb la participació de les Madres de la Plaza de Mayo, i participarà en l'acte de commemoració del 130è aniversari del Casal Català de Buenos Aires.

El conseller es desplaçarà divendres a la ciutat de Mar del Plata per acudir a la trobada cultural de totes les comunitats catalanes a l'exterior de l'Amèrica Llatina, unes entitats que donen a conèixer el país i la cultura i la llengua catalana arreu del món. Paral·lelament, el conseller mantindrà reunions amb representants institucionals i també serà entrevistat per diversos mitjans de comunicació.

stats