Política 24/10/2016

Rufián: "El que li queda d’esquerres al PSOE és el lloc on seuen als consells d'administració quan deixen la política"

El portaveu adjunt d’ERC a Madrid troba curiós que Iceta, que fa poc es feia fotos amb PP i C’s davant del TC, torni a semblar "progressista"

Aleix Moldes
2 min
Gabriel Rufián, a la sala de premsa d'ERC

BarcelonaFeia mesos que ERC advertia que el PSOE acabaria fent president Mariano Rajoy. En feia tants que pel mig es van repetir les eleccions sense que els socialistes afluixessin la corda. La decisió que va prendre aquest diumenge el Comitè Federal socialista no ha sorprès, doncs, els republicans, que assumeixen que el PSOE ha abandonat definitivament l’esquerra i la socialdemocràcia. "El que li queda d’esquerres al PSOE és el lloc on seuen als consells d’administració de les elèctriques quan deixen la política els seus dirigents", ha ironitzat aquest dilluns en roda de premsa el portaveu adjunt dels republicans al Congrés, Gabriel Rufián.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"El PSOE té de socialista i d'obrer el que jo tinc de capellà", ha insistit Rufián sense abandonar el to burlesc. De fet, ha considerat curiós que persones com l'exsecretari general, Pedro Sánchez, o el líder del PSC, Miquel Iceta, "semblin de cop d'esquerres i progressistes". "Està tan malament, el PSOE, que tenim gent com Iceta que es fa fotos amb PP i C's davant del Tribunal Constitucional, i ara torna a semblar d'esquerres i socialistes", ha ironitzat.

Els socialistes avalaran un Govern que tornarà a tenir "un dels presidents més reaccionaris de la democràcia espanyola". Algú que "dinamita els drets laborals, socials i nacionals del poble de Catalunya i les nacions sense estat", ha afegit.

Suport a la 'desobediència de Joan Coma'

Rufián ha refermat el suport d'ERC amb totes les persones "perseguides" per la justícia espanyola "per haver posat les urnes". Un capítol en el qual, a més de la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, i dels investigats pel 9-N, també hi ha el regidor de Vic Joan Coma, que avui, dilluns, ha decidit no presentar-se a l'Audiència Nacional tot i haver rebut un requeriment.

Si finalment la justícia obliga Coma a anar a Madrid, el mateix Rufián acompanyarà el regidor cupaire fins a l'Audiència. ERC també serà a les mobilitzacions de suport a Vic.

stats