Política 01/09/2016

Societat Civil reclama un "pacte previ" dels partits espanyols que doni resposta al "desafiament separatista"

El president de l'entitat, Rafael Arenas, creu que és la millor manera per atendre la "situació de rebel·lia institucional" a Catalunya

Acn
1 min
El president de Societat Civil Catalana, Rafael Arenas, en un dels actes de l'entitat

BarcelonaEl president de Societat Civil Catalana, Rafael Arenas, ha reclamat un "pacte previ" dels partits espanyols que doni resposta al "desafiament separatista" català, que al seu parer és el "més gran" a què s'enfronta Espanya en aquest moment. Arenas ha alertat, a través d'un escrit a la web de l'entitat, que no hi ha marge per a "especulacions" davant unes institucions que "incompleixen de manera flagrant la Constitució i les resolucions dels tribunals" i que "portaran el seu desafiament fins al final".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Per això ha lamentat que no hi hagi "indicis de pactes" que permetin formar un govern per atendre "amb plenitud de competències" la situació de "rebel·lia institucional generada pels secessionistes a Catalunya".

Arenas admet que els partits espanyols tenen "legítimes discrepàncies en altres qüestions", però considera que, tot i això, davant del repte sobiranista "no hi hauria d'haver dificultat" per arribar a un acord que permetés "assentar les bases per a la recuperació de la normalitat perduda a Catalunya".

Per aquest motiu, Societat Civil Catalana reclama als partits polítics nacionals que conciliïn un "pacte previ" que doni una resposta política al "desafiament separatista" i, d'aquesta manera, poder defensar el seu "projecte comú" i els principis essencials del "règim democràtic".

stats