Política 13/09/2013

Sánchez-Camacho assegura que Rajoy oferirà millor finançament a Mas però no acceptarà la consulta "perquè és il·legal"

La presidenta del PP repta Mas que plantegi el referèndum al Congrés dels Diputats

Efe
1 min

BarcelonaLa presidenta del PP de Catalunya, Alícia Sánchez-Camacho, assegura que Mariano Rajoy té una ferma voluntat de diàleg amb Artur Mas que passa per millorar el finançament, però no per acceptar una consulta d'autodeterminació, com reclamen el Govern i el Parlament.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En una entrevista a Catalunya Ràdio, Sánchez-Camacho ha assegurat que el president espanyol respondrà ben aviat la carta que li va enviar el president català on li demanava formalment de poder celebrar la consulta a Catalunya. Ha advertit, però, que "si Mas vol parlar de consulta, Rajoy li respondrà que en l'actual marc jurídic és il·legal".

"Les urnes no em fan por", però "la consulta no es pot fer perquè és il·legal. El que es pot fer és modificar les lleis, i Mas té camins per sol·licitar-ho", ha afirmat. La líder dels populars catalans ha reptat Mas a portar la consulta al Congrés dels Diputats.

Sánchez-Camacho creu que és el moment perquè, sense intermediaris, el president del govern espanyol i el de la Generalitat "recuperin la confiança" i busquin solucions davant possibles "greuges" cap a Catalunya, però en l'àmbit del finançament, no de la consulta.

La presidenta del PP català ha criticat que el Govern de CiU, amb el suport d'ERC, "obligui a escollir" entre Catalunya i Espanya a aquells que no volen la independència i generi, així, "divisió" entre els catalans: "Mas ha de ser el president de tots, i hi ha catalans que se senten orfes", ha dit.

La dirigent popular també ha demanat que es condemni i actuï de la mateixa manera contra "tots els fets violents", contra partits i institucions, en referència a l'assalt a la llibreria Blanquerna de Madrid.

stats