UNIVERSITAT CATALANA D’ESTIU
Política 19/08/2016

Sànchez: “O acabem amb el procés o el procés acabarà amb nosaltres”

Neus Vidal
2 min
Sànchez: “O acabem  amb el procés o el procés acabarà amb nosaltres”

Prada (conflent)Referèndum el 2017

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El president de l’Assemblea Nacional Catalana, Jordi Sànchez, va referir-se ahir a la necessitat de celebrar aviat un referèndum d’independència. “El procés s’ha d’acabar. O acabem amb el procés o el procés acabarà amb nosaltres”, va sentenciar. Així, va demanar ”determinació” al Govern perquè prepari una “ruptura democràtica” i concreti “com, què i quan” se celebrarà un referèndum vinculant. Pel que fa al quan, va indicar que hauria de ser abans del final de l’any que ve, ja que s’esgotarien els 18 mesos marcats per l’executiu per culminar els preparatius per declarar la independència.

En un debat sobre el referèndum unilateral d’independència (RUI) organitzat per Demòcrates de Catalunya a la Universitat Catalana d’Estiu de Prada (Conflent), el president de l’ANC va destacar que el referèndum és l’eina “per guanyar legítimament la independència” i que permet sumar més suports. “Darrere del sí al referèndum vindrà molta més gent que els votants de Junts pel Sí i de la CUP”, va vaticinar. També va subratllar que no vol “renunciar” a fer que l’Estat hagi de dir que no es poden posar les urnes per consultar els catalans. “No tenim una manera més potent de debilitar l’Estat i guanyar la independència que exigint un referèndum”, va dir. En una clara referència als dirigents i l’electorat dels comuns, Sànchez va demanar que la “unilateralitat no sigui l’excusa” perquè els partits favorables al dret a decidir no se sumin al RUI.

Reunió CUP-Puigdemont a l’agost

La diputada de la CUP Anna Gabriel també va referir-se ahir al RUI en una entrevista a TV3 en què va reclamar que el debat sobre el president serveixi per redefinir el full de ruta per a l’últim tram de la legislatura incloent-hi “un moment d’expressió democràtica màxima”. Però ahir mateix el president parlamentari de Junts pel Sí, Jordi Turull, va qüestionar el RUI perquè implica “molts riscos” davant les possibles represàlies de l’Estat, segons va argumentar en declaracions a RAC1. Gabriel, que va tornar a desvincular els pressupostos de la negociació, va afirmar que en cap moment la CUP qüestiona Puigdemont: “Com a president de la Generalitat no tenim res a retreure-li”. Gabriel va anunciar que l’última setmana d’agost, coincidint amb la investidura a l’Estat, Puigdemont es trobarà amb la CUP per abordar la qüestió de confiança del 28 de setembre.

stats