Política 21/11/2016

Santamaría tindrà despatx propi a la delegació del govern espanyol a Catalunya

La vicepresidenta del govern espanyol vol intensificar la seva presència a Catalunya

Ara
1 min
La vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, amb el conseller d'Afers Exteriors, Raül Romeva

Barcelona"Ens veureu molt per aquí", ha avisat aquest dilluns al matí des de Barcelona la vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría. La pregunta que s'obria aleshores sobre com es visualitzaria aquesta presència, ja té una primera resposta. Segons han explicat fonts populars a l'ARA, la vicepresidenta tindrà despatx propi a la seu de la Delegació del govern espanyol al carrer Mallorca de Barcelona.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La decisió, simbòlica, de tenir despatx propi, és una mostra més de com l'executiu de Mariano Rajoy intenta virar ara la seva estratègia amb Catalunya. A més de la via judicial, el govern espanyol vol ara que el relat giri entorn una oferta de diàleg a Catalunya que, per ara, no té concrecions. La idea dels populars és augmentar la visibilitat del govern espanyol a Catalunya, i el despatx de Santamaría en serà una nova mostra.

A més, els populars preveuen un desembarcament constant de ministres a Catalunya -hi ha qui parla de celebrar un consell de ministres a Barcelona- i esperen que Enric Millo -que avui ha pres possessió- ajudi a refer ponts entre la Generalitat i el govern espanyol.

stats