Política 04/08/2016

Santi Vidal, disposat a incorporar els senadors del PDC al grup d'ERC

Els diputats Gabriel Rufián i Joan Tardà prefereixen tenir "dues veus diferenciades" al Congrés

Ara
1 min
El jutge Santi Vidal, en una imatge d'arxiu / ACN

BarcelonaEl diputat d'ERC al Senat Sant Vidal està disposat a incorporar els quatre senadors del PDC al grup del qual forma part. Mentre que Gabriel Rufián i Joan Tardà van afirmar dimecres que preferirien tenir "dues veus independentistes" diferenciades al Congrés, el senador independent dels republicans ha afirmat aquest dijous, en una entrevista a 'El matí de Catalunya Radio', que se sentiria "còmode" compartint espai amb els exconvergents.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Malgrat la predisposició que ha fet pública, ha recordat –precisament– la seva condició d'independent: "Si les dues executives no ho tenen clar, potser és millor esperar-se unes setmanes", ha matisat. Ha reiterat que "no cal córrer", perquè la incorporació dels electes convergents al grup republicà té avantatges i inconvenients.

El jutge ha criticat també la decisió del Tribunal Constitucional (TC) sobre la votació de les conclusions del procés constituent al Parlament, perquè entra a valorar "decisions polítiques", ha remarcat. El senador ha anat més enllà, i ha lamentat que el TC sigui una "comissió politicojurídica" que interpreta la Constitució segons les demandes del partit que governa.

stats