Política 29/03/2016

Segona llei de ruptura en marxa: el Parlament nomena els ponents que redactaran la llei de transitorietat jurídica

Lluís Corominas i Marta Rovira, de Junts pel Sí, i Gabriela Serra i Benet Salellas, de la CUP, són els únics diputats que participaran en l'elaboració de la proposició de llei del règim jurídic català, ja que l'oposició es nega a participar-hi

L. Vicens
2 min
Segona llei de ruptura en marxa: el Parlament nomena els ponents que redactaran la llei de transitorietat jurídica

BarcelonaContinua el tràmit de les tres lleis de ruptura. Si la setmana passada es va nomenar la ponència redactora de la llei de l'administració tributària en el marc de la comissió d'Economia, aquest dimarts la comissió de Governació, Administracions Públiques i Habitatge del Parlament ha nomenat els ponents de la proposició de llei del règim jurídic català (l'anomenada llei de transitorietat jurídica). És la segona llei de desconnexió pactada entre Junts pel Sí i la CUP. La tercera i última ponència redactora -la de la llei de protecció social- es nomenarà aquest dijous en el marc de la comissió de Treball.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En les tres ponències, només s'han nomenat ponents dels grups independentistes, de la CUP -Gabriela Serra i Benet Salellas- i de Junts pel Sí -Lluís Corominas i Marta Rovira-, ja que Ciutadans, el PSC, Catalunya Sí que es Pot i el PP han renunciat a presentar representants i no participaran en la redacció de les propostes de llei, al·legant que va en contra del reglament de la Cambra i de l'informe que van presentar els lletrats del Parlament.

Així doncs, els encarregats de redactar les tres lleis seran:

  • Llei de l'administració tributària (comissió d'Economia): Roger Torrent i Maria Senserrich (Junts pel Sí), Eulàlia Reguant i Anna Gabriel (CUP).
  • Llei de règim jurídic català (comissió de Governació): Lluís Corominas i Marta Rovira (Junts pel Sí), Gabriela Serra i Benet Salellas (CUP)
  • Llei de protecció social (comissió de Treball): Chakir el Homrani i Natàlia Figueres (Junts pel Sí), Mireia Vehí i Albert Botran (CUP)

Ciutadans, PSC i PP ja van anunciar que portaran la creació de les ponències al Tribunal Constitucional, ja que consideren que es vulneren els seus drets com a diputats.

stats