Política 23/07/2015

Segona trobada de Mas i Felip VI en menys d'una setmana: una salutació correcta i un breu intercanvi de paraules

El rei coincideix per primer cop amb Ada Colau i la felicita pel seu nomenament com a alcaldessa de Barcelona

Laia Vicens
2 min

BarcelonaLa d'aquest dijous ha estat la segona trobada entre el rei Felip VI i el president de la Generalitat, Artur Mas, en menys d'una setmana. Si divendres passat Mas va viatjar a Madrid per ser rebut en audiència al Palau de la Zarzuela en la ronda de trobades del rei amb els presidents de les comunitats autònomes, avui ha estat el monarca qui ha arribat a Barcelona per presidir l'entrega de despatxos als 35 nous jutges que s'incorporen a la carrera judicial. Tots els ulls, i totes les càmeres, estaven posats en els gestos entre Mas i Felip VI.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Tots dos s'han trobat a l'entrada del Palau de Congressos i han intercanviat una salutació correcta i protocol·lària. Un cop a dins de l'auditori, s'han assegut a la mateixa taula presidencial, juntament amb Ada Colau (alcaldessa de Barcelona), María de los Llanos de Luna (delegada del govern espanyol a Catalunya) i Carlos Lesmes (president del Suprem i del Consell General del Poder Judicial), entre altres personalitats.

El monarca només s'ha detingut uns segons davant Colau. És la primera vegada que el rei coincideix amb la nova alcaldessa de Barcelona, a qui ha felicitat pel seu càrrec.

Abans que comencés l'acte, Mas i el rei, que s'han assegut de costat, han estat parlant uns segons. El president de la Generalitat, molt més expressiu que el rei, ha gesticulat assenyalant l'auditori. En acabar l'acte, Mas ha estat parlant uns minuts amb Lesmes i el monarca.

La trobada arriba pocs dies després de la presentació oficial de la candidatura Junts pel Sí, en què es va anunciar la voluntat de CDC, ERC i les entitat d'"anar a totes" i preparar el terreny per, si guanyen el 27-S, "desconnectar" de l'Estat en 18 mesos. Davant l'embranzida que ha agafat el procés sobiranista, tant el rei com el cap dels jutges han fet una crida a "respectar la legalitat" davant del president de la Generalitat.

stats