Política 06/10/2016

El Suprem demana permís al Congrés per jutjar Francesc Homs pel 9-N

Li atribueix els delictes de desobediència i prevaricació per haver col·laborat amb l'organització de la consulta tot i estar suspesa pel Constitucional

Efe
1 min
Francesc Homs, entrant al Tribunal Suprem per declarar pel 9-N

MadridEl Tribunal Suprem ha decidit iniciar el procediment per jutjar Francesc Homs pels delictes de prevaricació i desobediència per haver organitzat la consulta del 9-N.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Com que Homs és aforat, com a diputat –i portaveu– del Partit Demòcrata Català al Congrés dels Diputats, el jutge Andrés Palomo del Arco ha de demanar permís –un suplicatori– a la cambra baixa per iniciar el procediment judicial.

Aquesta decisió arriba després que el 19 de setembre Homs anés a declarar al Tribunal Suprem. A la sortida, el portaveu de PDC al Congrés i conseller de la Presidència el 9 de novembre del 2014 va afirmar que havia explicat al jutge que el Govern aquell dia va seguir "el mandat del Parlament i el marc legal", que els "obligava a facilitar la participació". També va dir que el Tribunal Constitucional va actuar de manera "arbitrària i seguidista dels interessos del PP" quan va prohibir el 9-N.

Per això, aquell 19 de setembre va afirmar que té la sensació que "la sentència ja està dictada", perquè aquest procés és "polític i no jurídic", i va avançar que tot i que donaran arguments jurídics, la defensa que faran serà política. "Imagino que la sentència serà condemnatòria", va anticipar.

stats