Política 23/09/2017

El TSJC autoritza la policia a bloquejar qualsevol web sobre el referèndum que publiciti Puigdemont

El president del Govern fa servir Twitter per presentar les novetats de l'executiu

Ara
1 min
Un jutge força el tancament de la web del referèndum: aquest és el missatge que surt des del seu tancament

BarcelonaEl TSJC ha ordenat aquest dissabte el tancament de tres noves pàgines web vinculades a l'1-O. Es tracta de onvotar.garantiespelreferendum.com, https://gateway.ipfs.io i http://www.referendum.fun. Se sumen a les més de 20 que han estat bloquejades o bé per la Guàrdia Civil o bé pels servidors espanyols d'internet en les últimes setmanes. Aquesta vegada, però, la jutge, Mercedes Armas, hi ha afegit una novetat: ha autoritzat la policia a bloquejar els dominis que publiciti qualsevol membre del Govern a través de les xarxes socials.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Ha estat el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, qui més ha publicitat les noves webs a través del seu compte de Twitter. Ho va fer tan bon punt la jutge va ordenar el tancament de la web original (http:www.referendum.cat) i ho ha continuat fent des d'aleshores per anar presentant les novetats del Govern. Fins i tot va arribar a penjar un manual perquè els catalans poguessin accedir a les pàgines a través de servidors d'altres països.

A partir d'ara, la policia podrà bloquejar l'accés a les webs sense ni tan sols haver de demanar una ordre judicial. En tindran prou amb el fet que Puigdemont o qualsevol altre conseller les publicitin a les xarxes.

stats