Política 22/12/2014

El TSJC, reunit per decidir si admet a tràmit la querella contra Mas pel 9-N

La sala civil i penal aborda les set querelles i 25 denúncies conjuntament per evitar resolucions contradictòries

Efe
2 min

BarcelonaEl ple de la sala civil i penal del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) està reunit des d'aquest matí per decidir sobre l'admissió a tràmit de les denúncies i querelles que s'han presentat contra Artur Mas, consellers i membres del Parlament per la celebració del procés de participació del 9-N. L'alt tribunal català ha rebut set querelles i 25 denúncies. Entre elles hi ha la presentada per la Fiscalia Superior de Catalunya contra Mas, la vicepresidenta del Govern, Joana Ortega, i la consellera d'Educació, Irene Rigau. S'ls atribueixen delictes de desobediència greu, prevaricació, malversació i usurpació d'atribucions judicials en el procés participatiu del 9-N.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Qui decidirà sobre l'admissió a tràmit de les querelles serà la sala civil i penal en ple, formada per sis magistrats, entre ells el seu president i alhora president del TSJC, Miguel Ángel Gimeno, per tal d'evitar "decisions que podrien ser contradictòries" si s'abordessin per separat, segons va dir fa uns dies el TSJC en un comunicat.

Totes les denúncies i querelles, inclosa la de la fiscalia, s'havien anat repartint entre els diversos magistrats perquè decidissin si s'admetien a tràmit o no. En tots els casos, excepte en la querella de la fiscalia, es va demanar al ministeri públic que es posicionés, però la fiscalia volia esperar la decisió del TSJC sobre la seva pròpia querella. Per superar aquesta espera i evitar decisions divergents en casos similars, Gimeno ha decidit que sigui la sala sencera qui decideixi sobre l'admissió a tràmit o no de totes les denúncies i querelles.

Per això mateix, el TSJC també ha requerit a la fiscalia que abans d'aquell dia posi a disposició de la sala tots els expedients que li va enviar per a posicionar-se, "estiguin o no complimentats".

La sala podria decidir aquell mateix dilluns o fer-ho posteriorment, depenent de les posicions que hi hagi entre els magistrats. A més, de moment es desconeix quins magistrats resoldran els possibles recursos que s'interposin contra la decisió adoptada per la sala.

stats