DRET A DECIDIR
Política 27/10/2014

La campanya d'Unió al marge de CDC pel nou 9-N: "Participa i vota! Compromesos amb el 9-N"

El partit que dirigeix Josep Antoni Duran i Lleida farà campanya per separat de CDC i limita la seva aportació a demanar una alta participació i, en última instància, a defensar un "sí rotund" en la primera pregunta perquè "l'estat autonòmic està exhaurit"

M.colomer
1 min

Barcelona"Participa i vota! Compromesos amb el 9-N". Aquesta és la llegenda principal de la campanya que farà Unió de cara al 9-N, que es limitarà, d'entrada, a facilitar el suport a les agrupacions territorials del partit però que no farà una defensa clara de quina opció recomana en la segona pregunta. De fet, Unió ja va decidir en consell nacional recomanar un "sí rotund" a la primera part de la pregunta -"Vol que Catalunya esdevingui un estat?"-, però no recomanar cap de les opcions en la segona pregunta -"Vol que aquest estat sigui independent?".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El secretari general d'Unió i conseller d'Interior, Ramon Espadaler, ha subratllat que Unió defensarà l'opció de "l'estat propi" perquè "l'estat autonòmic està exhaurit", sense concretar, però, si l'estat que defensen ha de ser o no independent. Ha recorregut a l'argument de la pluralitat interna en el si del partit que dirigeix Josep Antoni Duran i Lleida per justificar-ho. Però més enllà d'això, ha opinat que, de fet, tant o més important que el resultat del 9-N ho serà que hi hagi una participació acceptable.

Ho farà en una campanya que deixarà en mans de les agrupacions territorials i en la qual, de forma inèdita, Unió no farà campanya al costat dels socis de federació de CDC. En roda de premsa després de la reunió del comitè de govern d'Unió, Espadaler ha assegurat que el fet que facin campanya per separat no pressuposa cap "clivella de futur" com un eventual trencament entre els dos partits de la federació.

stats