VIA CATALANA
Política 20/08/2013

L'ANC es demarca de la convocatòria de Procés Constituent per encerclar la seu de La Caixa

L'Assemblea afegeix que a la Via Catalana hi cabran "totes les sensibilitats i projectes respectuosos amb els drets humans", i es desmarca així també de la convocatòria d'UNC

Ara
2 min
La monja Teresa Forcades, a la concentració / MANOLO GARCÍA

BarcelonaL'Assemblea Nacional Catalana (ANC) he emès aquest dimarts un comunicat en què es desmarca de la convocatòria del Procés Constituent d'encerclar la seu de La Caixa en el marc de la Via Catalana de l'11 de setembre. "Totes les sensibilitats i projectes respectuosos amb els drets humans hi caben, dins el traçat establert, que es pot consultar a la web Via.assemblea.cat, i que és l’únic que l’Assemblea assumeix com a propi i del qual es responsabilitza", explicita el comunicat de l'ANC, que, per tant, es desmarca d'altres convocatòries paral·leles com la d'encerclar La Caixa, a iniciativa del Procés Constituent, i que té lloc fora del recorregut oficial de la Via Catalana.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Per contra, la Xarxa dels Drets Socials ha fet també una convocatòria per encerclar l'Hospital Josep Trueta de Girona en defensa dels drets socials, però a diferència de la seu de La Caixa, aquest edifici sí que se situa dins del traçat fixat per l'ANC.

Així mateix, la crida a "totes les sensibilitats i projectes respectuosos amb els drets humans" pretén desmarcar-se de convocatòries a la cadena humana d'entitats que no compleixen aquests mínims, com segons fonts de l'ANC seria el cas d'Unitat Nacional Catalana (UNC), que al seu web hi té un bàner que convoca a la Via Catalana.

Una mobilització per la consulta i la independència

L'ANC avisa en el comunicat que "la Via Catalana cap a la Independència és una mobilització que pretén, tal com indica el seu nom, aconseguir avançar en el camí cap a un estat independent" i "fer que la consulta es dugui a terme al més aviat possible". L'Assemblea "valora positivament" el debat i les aportacions al voltant de la cadena humana, però alerta que "el lema, el nom i l’objectiu de la Via Catalana són, per tant, inequívocs, i així ho seguiran sent".

Tanmateix, l'ANC matisa que "la Via Catalana és una mobilització oberta a la pluralitat i transversalitat de la societat catalana" i, per tant, busca "sumar el màxim de sensibilitats al voltant de l’actual procés polític". Així, demana que "tothom hi participi amb les seves inquietuds polítiques, econòmiques i socials per construir plegats el futur del país".

Finalment, "l’ANC fa una crida a totes aquelles persones que puguin desplaçar-se que s’inscriguin i vagin a aquells trams on hi ha una baixa ocupació".

stats