Política 17/08/2016

Xavier García Albiol: "Acceptarem les sis propostes de Ciutadans i les desenvoluparem"

En una entrevista a RAC1, el líder del PP a Catalunya ha assegurat que la formació "té l'obligació d'escoltar les propostes d'altres formacions polítiques"

Ara
1 min
El fiscal demana per a García Albiol un any d'inhabilitació

BarcelonaEl líder del PP a Catalunya, Xavier García Albiol, ha assegurat aquest dimecres que acceptar les condicions que Ciutadans ha imposat per donar suport a la investidura de Mariano Rajoy "no és cap humiliació". "Avui nosaltres acceptarem les sis propostes i les desenvoluparem", ha assegurat, en referència a la reunió del comitè executiu del PP que té lloc aquest dimecres i en què el partit decidirà sobre el pacte amb Ciutadans. "Quan un no té la majoria absoluta té l'obligació d'escoltar les propostes d'altres formacions polítiques i tirar endavant aquestes propostes", ha insistit.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Posant com a exemple la condició que cap imputat del PP pugui accedir a un càrrec, Albiol ha recordat que "el PP ha presentat mesures anticorrupció en l'última legislatura" i ha insistit que no és "el partit que té més càrrecs de corrupció": "Jo diria que CDC ens supera, i el PSOE, amb el cas dels ERO d'Andalusia, també té corrupció. Si aquí hi ha un pacte contra la corrupció, serà un acord que afectarà tots els partits".

Preguntat per Rita Barberá –a un pas de la imputació, Rajoy hauria de forçar la seva sortida del Senat per complir el pacte–, ha insistit que encara "no està imputada", però ha admès que "hi ha una sèrie de polítics de tots els partits que, quan s'inicia una nova legislatura, s'han de plantejar si els convé ser-hi en aquesta nova etapa".

stats