Política 19/08/2015

Albiol aprofita el cas de Salou per prometre mà dura contra els immigrants en nom del PP estatal

El candidat del PP a les eleccions del 27-S defensa des de Salou l'ús "contundent" de la força policial

Efe
1 min
El fiscal demana per a García Albiol un any d'inhabilitació

SalouEl candidat del PP a les eleccions del 27-S, Xavier García Albiol, ha advocat aquest dimecres per expulsar "els ciutadans en situació irregular que creen inseguretat, incivisme i delinqüència". Albiol ha passejat aquest dimecres pel centre de Salou i ha visitat els comerços afectats pels incidents de l'11 d'agost, quan les protestes per la mort d'un manter que es va precipitar des d'un tercer pis en fugir d'una batuda policial contra el 'top manta' van provocar danys en el mobiliari urbà valorats en 9.000 euros, així com desperfectes en els comerços, molts dels quals van optar per tancar.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En declaracions a la premsa, Xavier García Albiol ha assegurat que "després de les eleccions el grup del PP posarà sobre la taula que els ciutadans que estiguin en situació irregular i causin situacions d'inseguretat, delinqüència i incivisme han de ser posats a disposició de la Policia Nacional per a la seva expulsió del nostre país".

També sobre l'actuació dels Mossos, que han anunciat que no van intervenir per ordre expressa dels seus comandaments, ha sostingut que en situacions com les dels enrenous de Salou "s'ha de lluitar de manera proporcional als fets ocorreguts i ser contundent".

És per això que el candidat del PP ha assenyalat que en els incidents de Salou de l'11 d'agost ni els Mossos ni el conseller d'Interior, Jordi Jané, "no han estat a l'altura de les circumstàncies".

Segons el seu parer, la situació viscuda la setmana passada a Salou demostra que "quan el govern de Catalunya deixa de banda el tema del procés [cap a la independència] i es posa a gestionar problemes reals, és un autèntic desastre", i per això s'ha mostrat partidari d'"endurir" les lleis contra el 'top manta'.

stats